Haberler

Atatürk, Dolmabahçe Sarayı'nda Saygıyla Anıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk, ölümünün 74'üncü yılında, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'nda anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74'üncü yılında, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'nda anıldı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74'üncü yılında, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'nda anıldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Dolmabahçe sarayında akın eden binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk resimleriyle geldiği Dolmabahçe Sarayı'nda Atatürk'ü, son nefesini verdiği odada anmak için sıraya girdi. Saatler 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu ve Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu oda ziyarete açıldı. Atatürk'ün odasında Türk bayrağıyla örtülü yatağa, ziyarette gelenler kırmızı ve beyaz renkte karanfiller bıraktı.

-ATATÜRK TAKSİM'DE DE ANILDI-

Atatürk"ü anmak için Taksim'de de tören düzenlendi. Taksim Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ve Cumhuriyet Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Göksel Gümüşdağı, 1.Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk'ün son nefesini verdiği saat 09.05'te sirenlerin çalması ve bayrağın yarıya indirilmesiyle 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Diğer taraftan Mustafa Kemal Atatürk, Bağdat Caddesi'nde de vatandaşlar tarafından anıldı. Ellerinde Türk bayrakları ile birlikte Bağdat Caddesi'ne sahil boyunca akın eden binlerce kişi hep birlikte, 10'uncu yıl marşını söyledi. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in sonsuza kadar yaşayacağını haykırmak için Bağdat Caddesine gelen vatandaşlar, sahil boyunca yaklaşık 6.5 kilometreye uzanan bir kuyruk oluşturdu. - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Mustafa Kemal Atatürk Ekonomi Türkiye Taksim Bağdat Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title