Haberler

Atık Sular Arıtılarak Paralar Cepte Kalıyor

Abone Ol

Ankara’nın ilk Leed Gold sertifikalı konut projesi olan One Tower Kule Konut projesi, sunduğu arıtma sistemiyle yalnızca sulama konusunda ayda yaklaşık 10 bin 800 lira tasarruf sağlamayı hedefliyor.

Ankara'nın ilk Leed Gold sertifikalı konut projesi olan One Tower Kule Konut projesi, sunduğu arıtma sistemiyle yalnızca sulama konusunda ayda yaklaşık 10 bin 800 lira tasarruf sağlamayı hedefliyor.

Dünyanın günden güne kirlenmesinde en çok pay sahibi olan sektörlerden biri olan inşaat sektöründe artık bilinçli firmalar sayesinde çevre dostu "yeşil binalar" inşa ediliyor. Çevreci malzemeler kullanılarak inşa edilen bu binalar hem yaşam kalitesini arttırıyor, hem de genel giderleri düşürerek binlerce liralık tasarrufun önünü açıyor. Başkent'in en değerli bölgelerinden Oran'da 48 kat üzerine inşa edilen 185 metre yükseklikteki One Tower projesi, Ankara'nın ilk Leed Gold sertifikalı konut projesi olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Yeşil bina kriterlerine uygun olarak yükselen One Tower projesini hayata geçiren İTO Yatırım'ın ortaklarından Özkan Özçelik, özellikle inşaat sektörünün çevre duyarlılığı konusunda önemli görevleri olduğunu ifade etti. Çevreci malzemeler kullanılarak inşa edilen projede geri dönüşüm anlamında da önemli çalışmaların yapıldığını kaydeden Özçelik, atık su arıtımıyla hem doğaya dost olunacağını hem de binlerce lira kar sağlanacağını vurguladı. Özçelik, şöyle konuştu:

"Gelecek kuşaklara temiz bir dünya bırakmak hepimizin öncelikli amacı olmalı. Biz de One Tower'ı projelendirirken Başkent'in çevre duyarlılığı en yüksek kulesini inşa etmeyi hedefledik. Projede en çok dikkat ettiğimiz noktalardan biri de enerji dönüşümü oldu. Örnek verecek olursak, One Tower konutlarında kullanılan atık sular arıtılarak hem AVM soğutma kulelerinde hem de bahçe sulamasında kullanılabilir."

Söz konusu arıtma sistemi sayesinde genel giderlerin büyük oranda düşeceğini vurgulayan Özçelik, yaptıkları ilk hesaplamalara göre bu sistemle sadece bahçe sulaması konusunda ayda yaklaşık 10 bin 800 lira tasarruf yapılmasının hedeflendiğini kaydetti. Özel sistemlerin yer aldığı One Tower'da atık enerjinin de yeniden kullanılacağını söyleyen Özçelik, "One Tower'da bir çeşit motorlu elektrik üreticisi olarak özetleyebileceğimiz kojenerasyon sistemini kullanıyoruz. Bu sistemle üretilen enerji One Tower konutlarındaki ortak mahallerin elektrik ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca kojenerasyon sisteminde elektrik üretilirken sıcak gaz çıkışı oluyor. Bu gaz ile sıcak suyun önemli miktarının ısınmasını sağlayacağız. Böylece hiçbir enerji harcanmadan sıcak su elde edilebilecek" diye konuştu.

1150 rakımla Ankara'nın en yüksek bölgelerinden Oran'da inşa edilen One Tower, 48 katlı, 185 metre yükseklikte olacak. Projede 12 ayrı tip ve büyüklükteki 306 residence daire bulunacak. Mimari tasarımını Tabanlıoğlu Mimarlık'ın yaptığı One Tower'ın sosyal tesislerinde kapalı yüzme havuzu, güneşlenme terasları, vitamin bar, sauna, buhar odası, masaj odası, dinlenme alanı, genel aktivite alanları (lounge, özel davet mekanları, toplantı salonları), çocuk kulübü, fitness, pilates/yoga salonu, squash, tek pota basketbol sahası, masa tenisi, soyunma odaları, bilardo salonu, satranç salonu,dart salonu ve yönetim ofisleri bulunacak.

One Tower'da güvenlik hizmeti, vale hizmeti, concierge hizmetleri (alışveriş desteği, temizlik hizmeti, ilaç tedariği, çiçek gönderimi, kuru temizleme/lostra ve terzi hizmetleri, kurye ile posta gönderimi, sosyal tesis rezervasyon işlemleri, catering/davet organizasyonu, çocuk bakım hizmeti, araç kiralama hizmeti, bilet/otel/tur organizasyon), teknik destek (bakım/onarım) hizmetleri verilecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Özkan Özçelik Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title