ATO ve Başkent Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "Emlak Danışmanlığı Sertifikalı Eğitim Programı" tamamlandı
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, emlak danışmanlarının gereken donanımı sağlamalarına yönelik Başkent Üniversitesi iş birliğiyle düzenledikleri "Emlak Danışmanlığı Sertifikalı Eğitim Programı"nın başarıyla sonuçlanmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, "Üniversite reel sektör...
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, emlak danışmanlarının gereken donanımı sağlamalarına yönelik Başkent Üniversitesi iş birliğiyle düzenledikleri "Emlak Danışmanlığı Sertifikalı Eğitim Programı"nın başarıyla sonuçlanmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, "Üniversite reel sektör iş birliğinin en güzel örneğini sergiledik. Bu çalışmalarla üyelerimizi sektörlerinde lider hale getirmek istiyoruz." ifadesini kullandı.
ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkent Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "Emlak Danışmanlığı Sertifikalı Eğitim Programı"nı tamamlayan 82 katılımcıya belgeleri Oda Meclis Salonu'nda düzenlenen törenle takdim edildi.
Baran burada yaptığı konuşmasında, Taşınmaz Ticareti Hakkındaki Yönetmelik uyarınca, taşınmazla ilgili danışmanlık ve yönetim hizmeti veren firmalarda görev alan sorumlu emlak danışmanının en az 100 saatlik eğitim almış olması zorunluluğu üzerine Başkent Üniversitesi ile eğitim programını hayata geçirdiklerini belirtti.
Yasal düzenlemeyle ihtiyaç fazlası, yetkisiz, belgesiz ve kayıt dışı işlerin önüne geçilebileceğini vurgulayan Baran, "Bu sektör, dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sektörlerden birisi. İnşaat sektörünü sırtlayan alanlardan biri olan emlak sektöründe geçtiğimiz yıl İran, Irak, Azerbaycan, İngiltere, Almanya ve Çin gibi pek çok ülkeden binlerce kişi ülkemizden konut almaya geldi ve emlak danışmanları ile muhatap oldu. Onlara hizmet veren danışmanların yeterli, donanımlı olması lazım. Bu ülkenin ekonomisine sağlanan katkı açısından bile baktığımızda çok önemli olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.
"Bu eğitimlerin öneminin farkındayız"
Baran, görevlerinden birinin de üyelerinin ihtiyacı olduğu her alanda eğitim vererek onları donanımlı hale getirmek olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
"Bu eğitimlerin öneminin farkındayız. Bu nedenle eğitimlerin sadece kendi üyelerimize değil, Ankara'da emlak sektöründe faaliyet gösteren herkese açılması yönünde adım attık. Üyemiz olsun olmasın eğitim programlarını herkese açtık. Üniversite reel sektör iş birliğinin en güzel örneğini sergiledik. Bu çalışmalarla üyelerimizi sektörlerinde lider hale getirmek istiyoruz Buna da devam edeceğiz. Başkent Üniversitesine ve Komite Üyelerimize tüm gayretleri için teşekkür ederiz."
Oda'nın 62 No'lu Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Erdoğan Yıldırım da 100 saatlik eğitimi tamamlayarak sertifika almaya hak kazananları tebrik etti.
Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal da söz konusu projenin sivil toplum üniversite iş birliğine iyi bir örnek teşkil ettiğini dile getirdi.