Haberler

Audi'nin Brüksel fabrikasına alıcı çıkmadı

Güncelleme:
Abone Ol

Audi'nin, Brüksel'deki fabrikası için alıcı arayışları sonuçsuz kaldı. Son dönemde işçilerin araç anahtarlarına el koyması ile gündemde olan tesis için 26 potansiyel alıcıyla görüşüldü fakat gerçekçi teklifler alınamadı.

Belçika basınında yer alan habere göre, Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu'na ait Audi markasının Brüksel'de üretim yapan tesisini almaya uygun bir talip henüz bulunamadı. Audi, fabrikanın satışı için üretici ve tedarikçileri içeren 26 potansiyel alıcıyla görüşmesine rağmen, bunlardan hiçbiri 3 bin çalışanın iş güvenliğini sağlayacak ve çalışmalarını devam ettirecek somut tekliflerle gelmedi.

BRÜKSEL FABRİKASINDA TALEPLER DÜŞMÜŞTÜ

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu'na ait Audi markası, temmuz ayında lüks segment elektrikli otomobil modeli Q8'in üretildiği ve yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı Brüksel fabrikasında talebin düşmesi nedeniyle yeniden yapılanmaya gidileceğini, söz konusu modellerin üretimine Meksika'da devam edileceğini açıklamıştı. Audi yönetimi, eylül başında Volkswagen Grubu tarafından Brüksel'deki fabrikaya üretim için hiçbir model tahsis edilmediğini bildirmişti.

ÇALIŞANLAR OTOMOBİLLERİN ANAHTARLARINA EL KOYMUŞTU

Bu durum fabrika çalışanlarını ve sendikaları rahatsız etmişti. Çalışanlar, işbaşı yapmamış ve üretimi tamamlanmış otomobillerin anahtarlarına el koymuştu. Audi, yakın zamanda kapanması öngörülen ve yönetimle çalışanlar arasında sorunlar yaşanan Brüksel fabrikası için yeni yatırımcı aramaya başlamıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Yerel Haberler Otomobil Brüksel Ekonomi Audi Yerel Haberler Otomobil Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (11)

dehide:

Avrupa bitme durumuna geldi görüldüğü üzere. Piyasadaki açığı Türkiye kapatacak zamanla. TOGG ile başladık devamı gelecek

Yanıtla8195
Kagan Kutlu:

Togg İtalya'da üretiliyor Türkiye de fabrikası yok.deve sidigi ni fazla kaçırma

2423
Hasan Aydemir:

valla helal olsun kafalar Pırıl pırıl senin bu kafayla yaşaman mucize

1126
Mengele:

Coook beklersin

1320
Deniz Sosyal:

cehalet ne büyük erdem... Piyasada açık olsa kapanır mıydı?

821
dehide:

Fabrikası Bursa da size yanlış bilgi verilmiş. Avrupa bile almaya başladı artık Türk arabası satılacak bundan sonra

34
serkan üçgül:

Şu toggları da şöyle palette üretilirken görseydik ama nerde kapalı kapılar işte hazır fabrika al fabrikayı getir buraya yap üretimini ama yok 100 katı verip gösteriş yapmak varken

24
Kudret Hünat:

Alman üreticiler artık neredeyse her ürünü yurtdışında yaptırıp kazançlarını 5 e katlıyorlar.Kalite düşüyor fiyatlar yükseliyor.Kendi bindikleri dalı kesiyorlar.

Yanıtla188
Sabır Taşı:

Sermaye böyledirişte Dini İmanı Milliyeti Vatanı yoktur nerede daha çok kazanç görürse oraya gider arkasına bile bakmaz.

014
Metin Yalcin:

Sarı sayfa "Sahibinden" alsın bize yarar bu fabrika ..

Yanıtla010
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title