Haberler

Avusturya Başbakanı Kurz'dan tehdit: Türkiye uluslararası hukuku ihlal etmeye devam ederse AB yaptırımlarıyla yüzleşir

Güncelleme:
Abone Ol

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Kuzey Kıbrıs'ta Kapalı Maraş'ın açılması ve Oruç Reis'in yeniden Doğu Akdeniz'e dönmesiyle ilgili olarak sosyal medya hesabından küstah açıklamalarda bulunarak Türkiye'yi AB yaptırımlarıyla tehdit etti.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kuzey Kıbrıs'ta Kapalı Maraş'ın açılması ve Oruç Reis'in yeniden Doğu Akdeniz'e dönmesi adımlarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu iddia etti.

Kurz, Türkiye'nin verilen kararlardan vazgeçmemesi halinde Avrupa Birliği'nin yaptırımlarıyla yüzleşmek zorunda kalacağını söylerken AB'nin Türkiye'nin üyelik görüşmelerini askıya alması gerektiği görüşünü de yineledi.

"AB ÜYELİK GÖRÜŞMELERİ DURDURULMALI"

Sebastian Kurz "Oruç Reis'in arama faaliyetlerini ve 'Kapalı Maraş'ın açılmasını kınıyorum. Her ikisi de uluslararası hukuku açıkça ihlal ediyor. Eğer Türkiye uluslararası hukuku ihlal etmeye devam ederse, Avrupa Birliği'nin yaptırımlarıyla yüzleşir. Türkiye'nin AB üyelik görüşmeleri de durdurulmalı." ifadelerini kullandı.

Oruç Reis'in Meis adası yakınlarında çalışma yürüteceği alan için 22 Ekim'e kadar sürecek yeni bir Navtex ilan edilmişti.

Avusturya Başbakanı Kurz'dan tehdit: Türkiye uluslararası hukuku ihlal etmeye devam ederse AB yaptırımlarıyla yüzleşirSebastian Kurz

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Avrupa Birliği Oruç Reis Avusturya Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (16)

Hakan:

Ya. Avrupa birliğine. Tam üye olalim. Ya da ayrılalım tamamiyle ve. Rusya. Cin ile birleselim. İster eksen kayması desinler. İsterse ne. Yeter ya. Bu ne böyle. Arafta kalmak en kötü seydir. Dinde de. Ya müminsindir. Yada kafir Arada kalanlar. Münafıklar. Kafirden bile daha beter. Bizimkiside o hesap. Ya. Ab. Yada. Dogu bloku. Yada. Amerika. Bir yere yanasmak zorundayız Su an efelik yapacak durumda degiliz. Ekonomimiz gercekten sah a kalkıncada. Tam bagımsız. Türkiye. Kesinlikle bu böyle olmalı

Yanıtla48
Yanılıyorsun hakancım...:

Rusya ve çin inan daha kötü. . . çinliler zorla köpek eti dayatırlar. . . onlar amerikadanda acımasız gaddardır. . . kendi içimizde her konuda güçlenmemiz lazım yoksa ne amerikası ne avrupası ne rusyası nede çini hepsi hikaya. . . hepsi bize düşman. . . tek dost para ve güçtür. bu yüzden başta ekonomi ve silah gücü gerekir.

02
takavit:

sen kimsin lan dunku bizim torunlarimiz (dedelerimiz oralardaydi )bize simdi kafa dutar oldu ama unutma cakallarin saltanati kurt ayaga kalkanagadar surer

Yanıtla28
Malesef:

Malesef o eskidendi

00
EMEKLI GAZETECI:

KICININ ALTINDAN SANDAKYENIN KAYMAKTA OLDUGUNU ANLADIKCA TÜRKIYEYE SALDIRILARI Sürecektir. . .

Yanıtla15
CAVEMAN:

Viyanada neler çektirmişiz bunlara ki ,hala sancıları var. Uslu dur kurz , valla bu el dozer gibi üstünüzden geçeriz.zaten viyanada 100 bin in üzerinde türk yaşıyor ,yani bizi durdurdular zanettiyorlar .

Yanıtla14
Vatansever:

bu ne diyor yahu kendiside memleketide çeyrek porsiyon bu adamı komedi filimlerine koysunlar oraya yakisir

Yanıtla04
KOALA KULAKLI:

HELE HELE ŞUNA BAK KOALA KULAKLI MAHLUKAT SEN ÖNCE AYANAYA BAK İNSANDAN BAŞKA HERŞEYE BENZİYORSUN

Yanıtla02
23 EL AZİZ:

Koala onun yanında evliya enbiya gibi kalır.bu şeytan şappalaklarında kuyruk acısı varda.yakalarsam kuyruğundan tavana asarım bu şebeği

00
Babanız:

Lan oğlum şu çocuğun tasmasını tutun bak

Yanıtla01
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title