Haberler

Aydın Ticaret Borsası, TOBB'da 'Coğrafi İşaret ve Hibeleri' Anlattı

Abone Ol

Aydın Ticaret Borsası, TOBB tarafından gerçekleştirilen Uygunluk Değerlendirme Sistemi eğitimlerinde “Coğrafi İşaretler ve Hibe Programları” konusunda sunum yaptı.

Aydın Ticaret Borsası, TOBB tarafından gerçekleştirilen Uygunluk Değerlendirme Sistemi eğitimlerinde "Coğrafi İşaretler ve Hibe Programları" konusunda sunum yaptı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 4-5 Şubat tarihlerinde TS EN ISO / IEC-17065: 2012 Uygunluk Değerlendirme Sistemi Eğitimi gerçekleştirildi. Eğitim açılış konuşması TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş tarafından yapıldı.

Eğitime TPE, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcileri ile Coğrafi İşaret alan ve başvuruda bulunan oda ve borsalar katılım sağladı. İki gün süren eğitimde, Coğrafi İşaret alan Oda ve Borsaların denetim sistemi kurmalarına katkı sağlamak üzere, belgelendirme kuruluşları için, denetim standardı olan TS EN ISO / IEC -17065: 2012 Uygunluk Değerlendirme Sistemi standardı anlatıldı. İki gün suren eğitim programı dahilinde; TPE Marka Uzmanı Serap Tepe Balaban'in Coğrafi İşaretler Başvuru ve Tescil Süreci, Coğrafi İşaret Danışmanı Huriye Kayabaşı'nin Türkiye'de Coğrafi İşaretler AB Komisyonunda Tescil Uygulamaları, TSE Belgelendirme Merkez Başkanı Alper Veyisoglu'nun, TS EN ISO / IEC -17065: 2012 Uygunluk Değerlendirme Sistemi, Aydın Ticaret Borsası Genel Sekreteri Çimen Mutlu'nun Coğrafi İşaretler ve Hibe Programları konusunda sunumları, katılımcıların soru cevapları ve katkıları ile tamamlandı.

Genel Sekreter Çimen Mutlu tarafından yapılan sunumda, Aydın Ticaret Borsası tarafından yürütülmekte olan Zeytinyağının Pazar Payının Arttırılması KOSGEB Tematik Projesi, Ekonomi Bakanlığı Yöresel ürünlerden zeytin ve kuru incirin uluslararasılaşması konulu Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi ile bugüne kadar yöresel ürünler ve Coğrafi İşaretlerin araştırılması, tanıtılması için yürütülen ve başvurulabilecek tüm hibe programları hakkında bilgiler verildi.

Ayrıca KOSGEB destekleri içerisinde yer alan Sınai Mülkiyet Hakları desteği kapsamında; Patent Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım başvurularına 20 bin TL' ye kadar destek verilirken, Coğrafi İşaret belgelendirme süreci için herhangi bir desteğin söz konusu olmadığından bahsederek, Aydın Ticaret Borsası olarak ilgili Bakanlığa müracaat edilerek, diğer oda ve borsalardan destek beklediğini belirtti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bülent Karakuş Ekonomi Türkiye Aydın Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title