Haberler

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme sürüyor

Güncelleme:
Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın yıl sonu beklenti anketini yorumladı. Yıllık enflasyon beklentisinin yüzde 31,8'e, 24 ay sonrası beklentinin ise yüzde 20,3'e gerilediğini ifade eden Bakan Şimşek, enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin devam ettiğini ve bu durumun dezenflasyon sürecini hızlandıracağını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın yıl sonu beklenti anketini yorumladı. Şimşek "Yıl sonu enflasyon beklentisindeki gerileme haziranda da devam etti. 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentisi yüzde 31,8'e, 24 ay sonrası beklenti yüzde 20,3'e geriledi." dedi.

ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 43,52'YE GERİLEDİ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB),haziran ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını yayınladı. Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43,52'ye, dolar/TL beklentisi 37,75 TL'ye geriledi. Faiz oranı beklentisi yüzde 50,77'ye düştü. 2024 ve 2025 yılı GSYH büyüme beklentileri ise sırasıyla yüzde 3,3 ve 3,7 olarak sabit kaldı.

Buna göre, bir önceki ankette 38,78 olan 2024 yıl sonu dolar/TL beklentisi haziran anketinde 37,75 oldu. Mayıs anketinde 41,80 olan 12 ay sonrası dolar kuru beklentisi ise haziran anketinde 41,41 TL olarak gerçekleşti.

"12 AY SONRASI YILLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 31,8'E GERİLEDİ"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın yıl sonu beklenti anketini yorumladı. Enflasyon beklentisinin gerilemesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şimşek, "12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentisi yüzde 31,8'e, 24 ay sonrası beklenti yüzde 20,3'e geriledi." dedi.

"ENFLASYON BEKLENTİLERİNDEKİ İYİLEŞME SÜRÜYOR"

Sosyal medya hesabından anket sonuçlarını değerlendiren Şimşek, enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin devam ettiğini belirtti. Şimşek, açıklamasında, "Enflasyon beklentilerindeki iyileşme sürüyor. Programımızla artan güven ve öngörülebilirlik enflasyon beklentilerine de yansıyor. Yıl sonu enflasyon beklentisindeki gerileme haziranda da devam etti. 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentisi yüzde 31,8'e, 24 ay sonrası beklenti yüzde 20,3'e geriledi. Beklentiler hedeflerimize yakınsamaya devam ettikçe dezenflasyon sürecimiz daha da hızlanacaktır." ifadelerine yer verdi.

İşte Bakan Şimşek'in o paylaşımı;

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme sürüyor

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Merkez Bankası Mehmet Şimşek Dezenflasyon Ekonomi Finans Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (18)

ibrahim hantaş:

sadece gülüyorum.sanada hayırlı cumalar Mehmet Şimşek bey

Yanıtla452
Doğrucu:

Kafasına kremmi sürüyormuşş :)))

23
Rıdvan Doğan:

Söylediklerine inanan var mi?

Yanıtla450
Doğrucu:

Ne derse tersini düşün, ekonomi iyi diyorsa bilki berbat

17
Muzaffer Karaman:

Hayır ne yaptınızda enflasyon ınecek. Normal hayat devam edıyor. Programda program denılıyor ben ortalıkta bır program vs gormuyorum

Yanıtla445
iskender aybaroglu:

Aynen sürekli gelen zamlarla görüyoruz

Yanıtla234
AZİZ ERCAN ÇELİKLİ:

Adamlar şimdiden TUİK'e ayar veriyorlar. Bak ha sakın Haziran ayının enflasyon rakamını yüzde 1,5'un üzerinde arttırma diye. Bu Tuik'i manava, markete, mandıraya, pazara gönderseler ya. Mayıs başında 18 litrelik su bidonu 70 TL idi Haziran başında 85 TL. oldu. Suyu getirene söylendim kardeşim dolar 6 aydır yerinde sayıyor, akaryakıt bir çıkıp bir iniyor neden zam yapıyosunuz diye. Adam bu su firmaları zamma alıştı gözleri doymuyor kafasına göre zam yapıyorlar dedi. Genelde bütün esnaf, marketler hepsi aynı mal Allah gözlerin toprak doyursun.

Yanıtla322
Sefa Altun:

HADİ BAKALİM ENFLASYON TİMLERİNİ YİNE GORELİM BAYRAM ARİFESİNDE MARKETLER FİYATLARİ İKİYE KATLAMİS,İŞİNİZ GÜCÜNÜZ HİKAYE HEP....

Yanıtla118
Hakkı Murat:

enflasyon size gore dusuyor birde alt tabaka vatandasa sorun enflasyon dusuyormu diye tl nin hic degeri yok carsiya cikiyorsun 1 poset bir seyler alip geliyorsun 1 avuc para harciyorsun

Yanıtla113
Nuri Aga:

He doğru diyor amma zenginin ekonomisi uçuyor bizim ki deeel

Yanıtla17
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title