Haberler

Bakanlığa Göre Yanlış Kesilen HGS Cezalarının Sebebi Plakalardaki Vidalar

Güncelleme:
Abone Ol

Alakasız vatandaşlara kesilen HGS ve radar cezaları ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri plakaya takılan vidanın yanlış okumaya ve dolayısıyla cezaya sebep olduğunu söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, çitçinin itirazının dikkate alındığını belirtirken, "Asıl geçişi yapan plakada sıfırın ortasına vida gelmiş. Dolayısıyla sekiz olmuş. Böylece ceza gerçek araç sahibi yerine, Nevşehir'deki traktör sahibi çiftçiye gitmiş" bilgisini verdiler. Nevşehir'in Gülşehir ve Sivas'ın Şarkışla ilçelerinde yaşayan iki çiftçiye, traktörleriyle Hızlı Geçiş Sistemi'ni (HGS) ihlal ettikleri gerekçesiyle para cezası gönderildi.

OGS VE HGS'deki yüzde 20 indirim de kalktı

Gülşehir'e bağlı Ovaören köyünde çiftçilik yapan Ali İhsan Güngör (59), AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarlada kullandığı 1982 model 38 LP 644 plakalı traktörüne, İstanbul ve Ankara'da HGS'yi ihlal ettiği gerekçesiyle 6 bin 652 lira ceza gönderilmesinin şokunu yaşadığını söyledi.

1 yılda 10 milyon araca kesilen HGS cezaları Meclis gündemine taşındı

"TRAKTÖRÜ SADECE KÖYÜMDE KULLANABİLİYORUM"

Kendisine ait evde zor şartlar altında geçimini sağladığını belirten Güngör, traktörünün eski model olması nedeniyle sadece köyünde kullanabildiğini ve köy dışına çıkmadığını belirtti. Cezaların kendisine posta yoluyla ulaştırıldığını aktaran Güngör, "İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Ankara Kazan bölgesi girişlerinden geçişler nedeniyle ceza gelmiş. Olayın araştırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundum" dedi.

2011'DEN BERİ İL DIŞINA ÇIKMADIM

Adını dahi bilmediği yerlerden gelen cezalarla şaşkına döndüğünü anlatan Güngör, şöyle konuştu: "Ben bahsi geçen yerlerden geçmedim, benim plakamı kullanmışlar. 2011'den beri hiçbir zaman il dışına çıkmadım. 1982 model traktörümün piyasa değerinin 6 bin lira olmasına rağmen bana gelen trafik cezasının toplamı 6 bin 652 lira. Kimlerin kullandığını bilmiyorum, hiç kimseye vermedim ve kendim de bahsi geçen yerlerde kullanmadım. Sahte olarak plaka bastırılmış kullanılmış olabilir. 29 Aralık 12.2014-16 Haziran 2014 tarihlerinde 50'den fazla geçiş yapmışlar. Zaten traktörün otoyola girmesi yasak. Ben traktörü bağımda, bahçemde, tarlamda kullanıyorum, bütün köylüler bilir. Benim plakamı başka arabaya takmış olabilirler."

BAKANLIK : HATA DÜZELTİLİYOR

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri konu ile ilgili hurriyet.com.tr'nin sorularını yanıtladı. Bazılarının bilerek, bir kısmının da bilmeden plakanın ortasına vida takıldığını söylediler. Aynı yetkililer, "Özellikle sıfırın ortasına konulan vidayı OGS cihazları 8 olarak okuyor. Yanlış tebligatlar bundan kaynaklanıyor. Hata bize yansıtıldığında hemen düzeltiyoruz" bilgisini verdiler. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ulaştırma Bakanlığı İstanbul Nevşehir Ekonomi Otomobil Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (45)

Misafir:

Daha çok vergi vermemiz lazım, daha çok ceza ödememiz lazım ki gemicik alınabilsin değil mi.

Yanıtla38
ASABİ:

YALAN 1 VİDALARDAN YALAN 2 HATALARI HEMEN DÜZELTİYORUZ YALANCILAR MİLLET MAĞDUR OLMUŞ O KADAR ZAMANDIR FERYAT EDİYOR SES YOK ŞİMDİ OLANLARI VİDAYA CİVATAYA DÜBELE BAĞLIYORLAR TAMAM PLAKAYI YANLIŞ OKUDUN DİYELİM MODELİNDEN VAZGEÇTİM ARABAYLA TRAKTÖRÜ BİLE AYIRT EDEMEYECEK KADAR SALAKSINIZ SİZ GERÇEKTEN NE İŞE YARARSINIZ

Yanıtla110
usta:

Koydugunuz resim beton civisi.

Yanıtla010
dobra:

Buna söyleyenin kendi inanmışmı :)

Yanıtla09
karslı:

benim arabam 2015 model bana 2014 de cezageldi bunlar kavayı yemiş

Yanıtla09
ESKİŞEHİR:

''Hata bize yansıtıldığında hemen düzeltiyoruz'' demiş, demek yansıtmazsanız ödeyin demiş. hatalı olan siz iseniz önce sisteminizi değiştirin

Yanıtla08
Besili ak koyunMobil-IOS:

Vallahi yalan bunların dediğine yukarıda allah var hayatta inanılmaz

Yanıtla08
sis:

bu kadar saçma bir açıklama olamaz , vidaa , yapma yavvv

Yanıtla07
sadrazamMobil-IOS:

La milleti keklemeyin vidalarmış

Yanıtla07
mehmetMobil-ANDROID:

halktan toplanan vergiyle yapilan yollardan para alinmasina karsiyim ben. kopruyu anlarimda yoldan gecis ucreti alinamaz kabul edilebilir degil

Yanıtla07
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title