Haberler

Esnafın "Cenazedeyiz" uyanıklığı! Baskın haberini önceden alanlar kepenk kapattı

Güncelleme:
Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanlığı, oluşturduğu 3 bin kişilik ekiple kuyum sektöründe faaliyet gösteren 552 mükellefe eş zamanlı denetim başlattı. 9 büyükşehirdeki 707 adreste eş zamanlı denetim yapıldı. O noktalardan biri olan İstanbul'da ise denetimi önceden haber alan bazı esnaflar gün boyu kepenk açmadı. Kapıda asılı olan "Cenazedeyiz" yazısı dikkat çekti.

Maliye ekiplerinin denetimini önden haber alan bazı esnaflar ise dükkanlarını hiç açmadı. Kepenkleri kapalı olan bir dükkanda "Cenazedeyiz" yazısı görüldü. Denetimlerde mükelleflerin stokları tek tek sayıldı ve faturasız altın ve değerli taş alım-satımı yapıp yapılmadığı kontrol edildi.

BAKAN ŞİMŞEK KUYUMCULARI İŞARET ETTİ EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

Hazine Ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'in "Ortalama bir kuyumcunun beyan ettiği aylık vergi matrahı 16 bin 46 lira." açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği kuyumculuk sektörüne yönelik bugün 9 büyükşehirdeki 707 adreste eş zamanlı denetim için harekete geçti.

Vergi Denetim Kurulu Risk Analiz Genel Müdürlüğünün kuyum sektörüne yönelik yürüttüğü detaylı risk analiz çalışması sonucunda tespit edilen mükelleflerin iş yerlerinde kapsamlı fiili sayım yapılması kararlaştırıldı.

Bakanlığın denetimine 'Cenazedeyiz' uyanıklığı! Baskın haberini alan bazı esnaflar kepenk açmadı

KUYUMCU ESNAFININ TÜM STOKLARI TEK TEK SAYILDI

Saha denetimlerinde mükelleflerin mevcut stoklarının tek tek sayımı gerçekleştirildi. Sayım yanında işletmelerde faturasız altın ve değerli taşlar alım-satımı yapılıp yapılmadığı, ödemelerin ve tahsilatların firmaya ait olmayan banka hesapları üzerinden gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği gibi kontroller yapıldı. Öte yandan faturalarda ürünlere ait gerçek gram bilgilerine yer verilip verilmediği, mükelleflerin yetki belgesiz döviz alım-satımı yapıp yapmadığı da tespit edildi.

Bakanlığın denetimine 'Cenazedeyiz' uyanıklığı! Baskın haberini alan bazı esnaflar kepenk açmadı

BASKIN HABERİNİ ALAN BAZI ESNAFLAR KEPENK AÇMADI

Saha denetimlerinde riskli olduğu tespit edilen mükellefler, ayrıca vergi incelemesine alındı. Ancak bazı esnaflara ise baskın yapılacağı yönündeki haber önceden iletildi. Büyük bir yaptırımla karşı karlıya kalmamak için uyanıklık yapan kişiler gün boyunca kepenk açmadı. Dükkanın kapısındaki "Cenaze dolayısıyla kapalıyız" yazısı dikkat çekti. Ekiplerin diğer sektörlere yönelik inceleme ve saha denetimlerini plan dahilinde sürdürerek bu yıl denetimsiz hiçbir alan bırakmayacağı öğrenildi.

Haberler.com / Eymen Dursun - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanlığı İstanbul Ekonomi Finans Maliye Hukuk Hukuk Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (41)

Bandorma:

Cumadayız diye de yazabilirdi :)

Yanıtla27397
Billy gates:

AMPULL AĞINDA BAĞLANTILI OLANLAR KRİŞİ KIRDI DEMEKKİ

108309
kallanpa kurtoglu:

Bugün Çarşamba ümredeyim yazabilirdi ama

23206
Bandorma:

Kurtoglu, Çarşamba olduğunu biliyorum :)

554
VOLKAN POLAT null:

Bunları ayrı bir özveriyle, titizlikle incelesinler. Hatta açılıncaya kadar kapısına bir adam koysunlar.

Yanıtla7354
Bandorma:

evine gitsinler tv seyrediyordur :)

1177
ülker kaya:

Bu vergisini vermeyen kuyumcularla, soygun olduğunda , devletin polisi ve savcısı ilgilenmesin. Devlet var olduğu için kuyumculuk yapabildiğini hatırlarlar belki. Devlet mülkün garantörüdür.

Yanıtla5301
nazım arat:

Maliyenin gözünden kaçmaz, fazla uyaniklarin cenazelerini maliye kaldiriyor

Yanıtla5137
Dağıstan:

Beşyüz kuyumcu , denetlemeye gelen maliyeci on . Nasıl olacak

863
Muhammet tunc:

bence kepenk bozuk yaz :)

Yanıtla4124
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title