Haberler

Bakanlıktan Rekolte Tahmini Açıklamasına Yasak

Güncelleme:
Abone Ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, her yıl fındık sektöründe bulunan tüzel kurumların tahmini rekolte açıklamasına yasak getirdi.

Fındık sektöründe her yıl yaşanan rekolte tartışmasının önüne geçiliyor. Her yıl haziran ve temmuz aylarında TZOB, Karadeniz Fındık Mamulleri İhracatçılar Birliği, Fiskobirlik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve TÜİK tarafından ayrı ayrı ve farklı rakamlarla açıklanan ve büyük spekülasyonlara sebep olan 'tahmini fındık rekolte'sini bundan sonra sadece bakanlık açıklayacak.

"SPEKÜLASYONA SEBEP OLUYOR"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş tarafından bakan adına fındık sektöründe bulunan veya dolaylı yönden irtibatlı olan kurumlara gönderilen yazıda, her yıl yapılan çotanak sayımlarının ilgili kurumların ortak çalışması sonucu tahmini fındık rekoltesinin belirlendiği ve TÜİK tarafından açıklandığına dikkat çekildi.

Ancak son yıllarda her kurumun kendi fındık rekoltesini açıkladığı ve bunun da büyük spekülasyonlara sebep olduğu belirtilen yazıda, "Fındık rekolte tahmin komisyonları, fındık ürününe ilişkin tüm kamu ve özel sektör temsilcilerinden oluştuğundan elde edilen verilerin bakanlığımız dışında hiçbir kurum ve kuruluş tarafından paylaşılmamasını, fındık rekoltesinin açıklanmamasını ve ilgili mevzuata göre gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederim" denildi.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Karadeniz Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (13)

AKEPE BİTİRDİN MEMLEKETİ .:

FINDIK ÜRETİMİ BİTTİ. AKEPE BİTMİŞ FINDIĞI SAKLAMAYA ÇALIŞIYOR.

Yanıtla412
BİTMEYEN ÜLKE:

akp fındığı yedu bitirdi sen hangi millettensin nerde yaşıyosun insanlar türkiyede o kadar rahat yaşıyoki artık bazılarına senin gibi rahat batıyo

95
SpekMobil-ANDROID:

fındığın % 70'i Türkiye'de, borsası Almanya/Hamburg'da!!! õnemli çikolata üreticikeri isviçre'de!! iyi uykular!!!

Yanıtla112
UYANIK ÜLKE:

ya çok doğru söylemişsin akp den önce bu dediklerinin hepsi türkiyedeydi o zaman senin gibiler hep uyanıktı akp den sonra böyle oldu bu yorumları yazarken ne içiyorsunuz

61
Oz:

Yasakçı zihniyet. Din bezirganları

Yanıtla39
voltacı:

rahmetli bilginin üzerine bir fatiha yayınlanır başka çaresi yok

Yanıtla19
Aynı Gemideyiz:

yasakçı zihniyet, darbeci zihniyet , ülkenin halini-gerçeklerinin öğrenilmesini gizleyen zihniyet. . Gülen cemaatinin yerini alan yeni cemaat üyeleri bu durum için yorum yapmazlar.

Yanıtla36
45:

: Bir turk vatandasi olarak merak ediyorum bu ulkede yasak olmayan bir sey var mu ?

Yanıtla24
46:

senin buraya yazı yazman yasak değil mesela. .

10
Adınızı Yazın:

Gerçek rekolte tahmini Fiskobirlik''te olmuştur her zaman. Elde ettikleri rekolte tahminini de bu zamana kadar açıkladıklarına da denk gelinmemiştir.

Yanıtla14
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title