Banka Yöneticileri İstanbul'a Geliyor
İstanbul Ticaret Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü'nün Yaratıcı Ekonomi ve Endüstriler Programı ve İstanbul Ticaret Odası ile birlikte kurduğu, Uluslararası Yaratıcı Ekonomi Merkezi'nin açılışını 8 Kasım'da gerçekleştirecek. Açılışa, global bankaların yöneticileri de katılacak.
İstanbul Ticaret Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü'nün (UNCTAD) Yaratıcı Ekonomi ve Endüstriler Programı ve İstanbul Ticaret Odası ile birlikte kurduğu, Uluslararası Yaratıcı Ekonomi Merkezi'nin açılışını 8 Kasım'da gerçekleştirecek.
İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Merkez'in açılışı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, UNCTAD Genel Sekreteri Supachai Panichpakdi ve global bankaların yöneticilerinin katılımı ile üniversitenin Eminönü kampüsünde yapılacak. Açılış öncesinde ise üniversitenin ev sahipliğinde bir konferans gerçekleştirilecek. Merkez'in açılış programı ve düzenlenecek konferansa HSBC, Avrupa, Strateji ve Planlama Şefi Gerd C. Pircher, ING Bank Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı John T. McCarthy, Avrupa Yatırım Bankası Türkiye Temsilcisi Allain Terraillon, ICICI Bank Hindistan'dan Sandeep Batra, Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, Eximbank Genel Müdürü Dr. Hayrettin Kaplan, Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Ekrem Keskin, Standard Ünlü Bank Group Genel Müdürü Attila Köksal, WIPO Yöneticisi Christopher Kalanje, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert ve akademisyenler katılacak.
"ALIŞILMADIK PARASAL GENİŞLEME, PİYASA MEKANİZMASININ İŞLEMESİNE ETKİ YAPIYOR"
Türkiye ve dünyanın önde gelen banka yöneticilerinin de katılacağı konferansla bilgi veren Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, ABD ve Avrupa Birliği'ndeki alışılmadık parasal genişleme, Merkez Bankası politikaları, küresel finans piyasalarında piyasa mekanizmasının işlemesine önemli etkiler yaparak, döviz kurlarında ve uluslararası kredi akışlarında beklenmedik dalgalanmalar ve belirsizlikler oluşturduğunu söyledi. Prof. Dr. Ekren, konferansta, bu konuların yükselen ekonomilerdeki kriz sonrası uluslararası ticaret ve yatırım finansmanına olan etkilerinin değerlendirileceğini açıkladı.
"İSTANBUL'UN KÜRESEL SİSTEMDEKİ ROLÜ ÜZERİNDE DURULACAK"
İstanbul'da da Londra gibi dinamik bir ekonomik ve ticari hayat olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ekren "İstanbul finans ve yaratıcı endüstrilerin yanı sıra kültür endüstrilerini de barındırmaktadır. Ayrıca Güney ile Kuzey, Doğu ile Batı arasında önemli bir köprüdür. Konferansta, finansın ekonomik büyüme ve refaha hizmet etmesi yolunda kendini yeniden düzenlemesi ile yaratıcı ekonomi ve endüstrilerin 21. yüzyıl ekonomisindeki rolü üzerine yapılan tartışmalarda İstanbul'un, küresel sistemdeki rol ve fonksiyonu üzerinde durulacaktır" değerlendirmesinde bulundu.