Haberler

Bayramda En Çok Çikolata Marmara Bölgesi'nde Tüketiliyor

Güncelleme:
Abone Ol

Bayramda en çok çikolata Marmara Bölgesi'nde, en çok şeker Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tüketiliyor.

Bayramda en çok çikolata Marmara Bölgesi'nde, en çok şeker Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tüketiliyor. Ülker tüketicilere sunduğu yeni ürünlerle şeker ve çikolatadaki pazar paylarını artırıyor.

Ülker, ikramlık çikolata ve şeker tüketiminin en yoğun olduğu Ramazan Bayramı'na özel ürünlerle tüketicilerin bayram sevincine ortak oluyor.

Ülker Çikolata Pazarlama Direktörü Zekeriya Cengiz Acar, Türkiye'de çikolata denince tüketicilerin yüzde 99'unun aklına Ülker markaları geldiğini hatırlatarak bayram dönemi satışları hakkında şu bilgileri verdi:

"Her zevke ve her keseye uygun ürünler sunuyoruz, sektörün en geniş ürün yelpazesine sahip lider markasıyız. Yıldız Holding markaları olarak pazarda yüzde 51 pay ile lideriz. Hediyelik Çikolata paketli ürünlerde pazar payımız yüzde 41, kiloluk dökme çikolatada payımız ise yüzde 21'dir. Bayram dönemlerinde normal çikolata satışlarımızın üç katı kadar çikolata satışı gerçekleştiriyoruz."

Zekeriya Cengiz Acar, Türkiye'de hediyelik çikolata tüketimi hakkında da şu bilgileri verdi: "Türkiye genelinde hediyelik çikolata tüketimine baktığımızda Marmara Bölgesi yüzde 30 ile ilk sırada yer alıyor. Tüketimden İç Anadolu Bölgesi yüzde 22, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi yüzde 15, Akdeniz yüzde 13, Ege Bölgesi yüzde 13 ve Karadeniz yüzde 7 pay alıyor. Paketli ve dökme çikolata tüketimi Marmara Bölgesi'nde birbirine çok yakınken (dökme: yüzde 51; paketli yüzde 49); Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde tüketicilerimiz ağırlıklı olarak kiloluk satın almayı tercih ediyor (dökme: yüzde 84; paketli: yüzde 16)."

İkramlık şekerin yüzde 70'i ise Ramazan Bayramı döneminde tüketiliyor. Bayram dönemlerinde şeker satışlarının diğer dönemlere göre yaklaşık üç kat arttığını söyleyen Ülker Şekerleme ve Sakız Pazarlama Direktörü Yonca Mısırlıoğlu, bayramlarda Türkiye'de evlerin yüzde 55'ine şeker girdiğini belirtti. En fazla şeker yüzde 43 ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tüketiliyor. Bu bölgeleri İç Anadolu yüzde 20, Marmara yüzde 16, Akdeniz yüzde 10, Ege yüzde 6, Karadeniz ise yüzde 5 ile izliyor.

Yonca Mısırlıoğlu, en kaliteli ve en lezzetli şekerleri üretmek için bayram hazırlığının aylar öncesinden başladığını belirterek şunları söyledi: "Tüketici araştırmaları yaparak Türk tüketicisinin damak tadına en uygun ürünü üretmek hedefindeyiz. Her yıl bayram ziyaretlerine katılıyor ve farklı bölgelerden tüketicilerin ikram alışkanlıklarını gözlemliyoruz. Daha sonra Ar-Ge ekiplerimizle bir araya gelerek bir sonraki yılın ürün ve ambalajlarını hazırlıyoruz. Yaptığımız araştırmalarda erkeklerin naneli, kadınların ise meyveli ve karamelli şekerleri tercih ettiğini gördük."

Tüketicilerin geleneksel tatları tercih etmesi sebebiyle bu alanda geliştirdikleri ürünlere bir yenisini daha eklediklerini belirten Mısırlıoğlu şöyle devam etti: "Geçtiğimiz yıllarda Damla Sakızlı Toffe ve Ülker Akide Şekeri'ni tüketicilerimizin beğenisine sunduk. Ülker Akide Şekeri'nin damla sakızı, gül ve tarçın-karanfil aromalı çeşitleri bulunuyor. Bu yıl ise tüketicinin severek tükettiği lokumdan esinlenerek Ülker Lokumcuk ürününü ürettik. Mandalina, limon, elma ve böğürtlen aromalı dört ayrı lezzette satışa sunuldu."

Bütün gıda maddelerinde olduğu gibi şeker satın alırken de güvenilir markaların tercih edilmesi gerektiğini hatırlatan Mısırlıoğlu, şekerin buzdolabında değil, serin bir yerde, ısı, koku, nem ve direkt güneş ışığından uzakta muhafaza edilmesini tavsiye etti.

Bu yıl "Aile Boyu Bayram, Bayram Boyu Mutluluk" sloganı ile tüketicilere seslenen Ülker, bayramın en unutulmaz ve eğlenceli anlarını 3 ayrı viral filmle internet ortamında paylaşacak. Filmde annesinin misafirler için sakladığı çikolataların peşine düşen sevimli çocuğun hikayesi eğlenceli bir şekilde anlatılıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ramazan Bayramı Ülker Çikolata Marmara Türkiye Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title