Haberler

Bebek ve Çocuk Giyiminde İhracatın Üretimdeki Payı %70'e Ulaşacak

Abone Ol

35. Uluslararası İstanbul Kids Fashion-Bebek Çocuk Hazır Giyim ve Aksesuarları Fuarı, 17-20 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde, 200 marka ve 80 ülkeden 4 bin 500'ün üzerinde profesyonel ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor.

Ülkemizde bebek çocuk hazır giyim pazarının ekonomik büyüklüğünün 500-600 milyon TL'ye ulaştığı tahmin ediliyor.

Her yıl 1 milyondan fazla bebeğin dünyaya geldiği Türkiye'de hazır giyimin alt dallarından birisi olan bebek çocuk hazır giyim sektörü pazarı hızla gelişmeye devam ediyor. Sektörde faaliyet gösteren 150'nin üzerindeki firma, artan genç nüfusun iç pazardaki ihtiyaçları karşılarken, ihracat kabiliyetleri ile de ülke ekonomisi için önemli bir katmadeğer üretmeyi başarıyor. Son dönemde bebek çocuk hazır giyim ihracatımız yüzde 17'lik artışla 270,3 milyon dolara yükseldi.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) verilerine göre son 20 yılda toplamda 200 milyar dolar dış ticaret fazlası veren Türk Tekstil ve Hazır giyim sektörleri, 2018'in ilk çeyreğinde de 4 milyar 520 milyon dolarlık ihracatla geçen yıla göre yüzde 11,4 oranında artış sağlamayı başardı. Türkiye'nin toplam hazır giyim ihracatı 17 milyar dolar ve bu toplam içerisinde bebek giyim ihracatı 1,6'lık bir paya sahip. Sektörün ekonomik büyüklüğünün ise 500-600 milyon TL'ye ulaştığı tahmin ediliyor.

Tekstil ve hazır giyim sektörlerindeki mevcut yükseliş trendinin önümüzdeki aylarda da devam etmesinin beklendiğini ifade eden UBM ICC Marka Direktörü Hatice Dinçer, sektörün 2018 yılında yıllık ihracatını 19 milyar doların üzerine çıkararak rekor kırmasının beklendiğine ve bebek ve çocuk giyiminde ihracatın üretimdeki payının yüzde 70'e ulaşacağına dikkat çekti. Genç nüfusuyla bebek çocuk sektöründe faaliyet gösteren uluslararası firmaların iştahını kabartan Türkiye; kaliteli, uygun fiyatlı ve hızlı teslimat sağlayan yerli üreticileri ile pazardaki payını ve rekabet gücünü her geçen gün arttırıyor.

TÜRK TEKSTİL SEKTÖRÜ 2017'DE DAKİKADA 74 BİN DOLAR İHRACAT YAPTI

Bebek çocuk hazır giyiminin hem küresel piyasalarda hem de ülkemizde hazır giyimde en yüksek büyüme potansiyeline sahip sektör olarak öne çıktığını belirten Dinçer, "Geçtiğimiz yıl Türk tekstil sektörü dakikada 74 bin dolar ihracat yaptı. UBM ICC olarak bu büyük potansiyeli hakettiği ekonomik değerlere ulaştırmak adına, 17-20 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde Uluslararası İstanbul Kids Fashion-Bebek Çocuk Hazır Giyim ve Aksesuarları Fuarı'nı düzenliyoruz. 200 markanın yer alacağı İstanbul Kids Fahion'a özellikle Rusya, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Ukrayna, Özbekistan ve Balkan ülkeleri ile çocuk abiye ürünlerinde Türk markalarının tasarımlarıyla beğeni topladığı Irak, Mısır, Tunus, Suudi Arabistan, Cezayir, Ürdün, Fas gibi Orta Doğu ülkelerinden 4 kıta 80 ülkeden 4 bin 500'ün üzerindeulusal ve uluslararası ziyaretçi katılımı bekliyoruz" dedi.

WGSN, 2019 YILININ BEBEK ÇOCUK MODASI VE TRENDLERİNİ İSTANBUL KİDS FASHİON'DA ANLATACAK

Pek çok etkinliğe evsahipliği yapacak 35. İstanbul Kids Fashion'da, dünya genelinde moda ve stil endüstrisine hizmet veren trend araştırma, analiz ve bilgi servisi WGSN de yer alacak. WGSN, 17 Temmuz, saat 14:00'te İstanbul Kids Fashion Etkinlik Alanı'nda 2019 İlkbahar/Yaz bebek çocuk modası ve trendlerine dair sunum gerçekleştirecek.

Nişantaşı Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü tarafından Öğretim Üyesi Dr. S. Çiğdem Koçak'ın moderatörlüğü'nde düzenlenen 'Türkiye'de Kadın Grişimciler" ana temalı Zirve ise 19 Temmuz saat 14:00'te İstanbul Kids Fashion Etkinlik Alanı'nda yapılacak. Endüstri Mühendisi Bahar Yıldırım 'Girişimci İş Kadınlarının Başarılı ve Başarısız Olma Sebepleri', Tasarımcı Esin Öney Nayır 'Hayal Et, Çalış ve Başar' ve Sanatçı Fırat Neziroğlu da 'Yaratıcılık Serüveni' başlıklı oturumlarda konuşmacı olarak yer alacak.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

İstanbul Bebek Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title