Haberler

Benzine 2 TL, motorine 1,68 TL zam yapıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Akaryakıtta beklenen fiyat artışı gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. Buna göre benzine 2 TL, motorine ise 1,68 TL zam uygulandı. Yeni tarifeye göre İstanbul'da benzin ve motorinin litresi 42 TL'yi aştı.

Döviz kurları ve uluslararası petrolün satışına göre değişen akaryakıt fiyatlarında yaşanan yeni gelişme sonrası benzin istasyonlarının tabelaları bir kez daha güncellendi.

ERTELENMİŞTİ

21 Haziran Cuma günü yapılması beklenirken 25 Haziran'a ertelenen benzin ve motorin zammı, pompa fiyatlarına yansıtıldı. Böylece benzinde 2 TL, motorinde ise 1,68 TL fiyat artışı yaşandı.

BENZİN, MOTORİN VE LPG NE KADAR?

İstanbul'da benzinin litresi 42,27 TL, motorinin litresi 42,38 TL'den satılırken LPG fiyatı ise ortalama 20,19 TL olarak belirlenmiş durumda.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplamasında gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Haberler.com / Selahattin Demirel - Ekonomi

İstanbul Ekonomi Finans Zam Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (19)

Suat Sari:

neden milet sesiz bişey demiyor demek para çok milette

Yanıtla28143
Nuri Aga:

Alıştık artık Suaaat alıştık babuşşş.

881
CAN Işık:

Ses edince dahada koyuyorlar :) :) :)

036
Erkan Can :

ortalama bir avrupa vatandaşı 1 aylık maaşıyla 1500 lt fln benzin alıyor sayın türk vatandası sen ne kadar alıyosun, bunun sorumlusu kim ?

319
Kralçıplak:

Yazıklar olsun, akaryakıta zam gelince otomatik olarak herseye zam geliyor zaten

Yanıtla4107
BOZKURT_07 null:

su meshur gazeteci fulya hanım gidip gabarda varil varil petrol çıktı diyerek uzun bir haber yapmıştı soruyoruz kendisine sayın Funda hanım her yerde petrol fiskirirken ülkede benzin nasıl bu kadar yükseliyor ? bizimkiler ne zaman birşey bulduk dese arkasından bir zam haberi geliyor insanlar okadar alistiki artık ses çıkarmıyor şaka gibi ülke olduk yemin ediyorum demekki herkeste para var

Yanıtla498
Nuri Aga:

Yaw biz petrol metro bulmayak. Buldukça artıyor fiyatlar...

Yanıtla575
muratemre yılmaz:

Millete müstehak..Kimse isyan etmesin.

Yanıtla767
Emrah Kurt:

daha dur bunlar reklamlar :))

Yanıtla666
Bilge Tanrıöver :

Zamlarda Avrupa bizi kıskanıyor

Yanıtla363
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title