Haberler

Benzine ve motorine kontak kapattıracak zam

Güncelleme:
Abone Ol

21 Haziran Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresine 1 lira 64 kuruş, motorinin litresine ise 1 lira 63 kuruş zam bekleniyor.

Döviz kuru ve brent petrol fiyatındaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Sektör kaynaklarının aktardığına göre; 21 Haziran Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 64 kuruş, motorine ise 1 lira 63 kuruş zam yapılması bekleniyor. İstanbul'da motorinin litre fiyatı 40,67 liradan, benzinin litresi ise 40,3 liradan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

21 Haziran Otomobil Ekonomi Finans Ulaşım Zam Ulaşım Otomobil Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (35)

Erhan Sarac:

Bunlar 2 lira zamı paradan sanıyor bugün 50 tl zam gelse benzine kimsenin gıkı çıkmaz , alıştı millet inşallah ekmek bulamazlar

Yanıtla21250
Osman Tasci:

sen bulacakmısın

10119
Çağdaş Güney:

Aynen bütün mekanlar, beachler ağzına kadar dolu

7236
Selim Demir:

sıkıntı yok para çok herkeste

2060
Güven önemlş:

katılıyorum, her taraf araç dolu, tatile giden gidene, biraz az bilsinler, tatile gitmesinler, seçme kahvaltı ve açık büfe yemesinler, hayvancılık eden yok, sanayi eh işte, tarım evlere şenlik, zaruri gıdalar hep ithal biz tüketici toplumuz, tatil ,ha bire araba binmek bizim neyimize dürüst olmak gerekirse

1842
Sinan Tırak:

gabar dağında petrol fışkırıyordu, ne oldu borular döşenmedi elleem.

Yanıtla20174
Murat Erzine:

Enflasyon düşüyor duyan duymayana söylesin Benzine, Mazota zam geliyor

Yanıtla4104
Halil null:

Geçenlerde bir indirim aradan 2 gün geçmeden bindirim gerçekten insanlar öyle bir alıştı ki kimsenin gıkı çıkmıyor. Nasıl olsa herkes üzerine gerekli zammı koyarak devam ediyor . Bu sayfayı denetleyen varmı bilmiyorum ama Allah büyüktür elbette birgün gelecek herkes hakettiği ni alacaktır.

Yanıtla575
Ahmetcan null:

başlığı beğenmedim, nolmus zam gelmişse,,

Yanıtla3822
Onemli Degil:

Sence ?

613
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title