Haberler

Berber, kuaför ve güzellik salonlarında yeni dönem bugün resmen başlıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının bugün itibarıyla yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Ticaret Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabı üzerinden berber, kuaför ve güzellik salonları için aldığı kararı açıkladı. Karara göre; 1 Temmuz itibariyle salonların haftanın 1 günü kapalı olması yürürlüğe girdi. Kapalı olmayan işletmeler ise valilikler tarafından tespit edilecek.

"SEKTÖR PAYDAŞLARININ TALEPLERİ DEĞERLENDİRİLDİ"

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, sektör paydaşları tarafından Bakanlığa iletilen talep ve öneriler titizlikle değerlendirilerek, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde 18 Ağustos 2022 tarihinde karar alındığı ifade edildi.

KAPALI OLUNACAK GÜN, HER İLİN TÜKETİCİ TERCİHİNE GÖRE BELİRLENECEK

Devam eden süreçte kapalı olunacak günün, her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak valilikler tarafından belirlenebilmesi amacıyla sektörün geniş katılımının sağlandığı çalışmalar yürütüldüğüne ve bu çalışmaların tamamlandığı belirtildi.

KAPALI OLMAYANLARA BAKANLIKTAN İDARİ YAPTIRIM

Açıklamada, "Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek ve bu işletmelerin valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Bakanlığımızca idari yaptırım uygulanacaktır." ifadeleri yer aldı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı Ekonomi Güncel Kuaför Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (57)

Ömer Can:

tatil yapacağına fiyatları düşürseler daha iyi olacak bir saç traşı 150-200 TL olmuş vataüdaşa yazık

Yanıtla28324
harun yakar:

O fiyata traş yapıyorlarsa iyi 400/500 e yapıyorlar

18277
Cem Bayraktar:

Nöbetçi eczane var da nöbetçi kuaför neden yok?

Yanıtla43217
Tolga Dilber:

Saçını kestirmezsen ölmezsin ama ilacını almazsan ölürsün

1282
Çınar Saraç:

Zaten kapalı haftada bir gün , 40 senedir böyle bunlar berbere gitmiyor galiba berber bunların ayağına gidiyor

Yanıtla5248
Türkkızı:

bizde değiller burası istanbul

1212
Ankaragüçlü:

Berberlerin indirim yapması gerekiyor 300 liraya traş oluyoruz. Günde 10 kişi traş etseler (en az çalışan) 3000 yapar. Bu paraları kimse kazanmıyor.

Yanıtla20156
Cevap :

Git o zaman berbercilik yap.

4525
Kadirovic :

Berbercilik değil, berberlik.

245
MOTO GEZGİN:

Ne yapalım 50 liraya mı traş edelim yemek olmuş 200 lira sen sadece berbere mi zam geldi sanıyorsun saçına önem veren gelsin bana 300 lira versin

3611
Tüm 57 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title