Haberler

Beyaz Et Sektörü "Altın" Çağını Yaşıyor

Abone Ol

Beyaz et sektöründe adeta altın çağını yaşayan Türkiye'de Lades Piliç, 2012 yılında 30 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirerek, ihracatın yıldızları arasındaki yerini aldı.

Beyaz et sektöründe adeta altın çağını yaşayan Türkiye'de Lades Piliç, 2012 yılında 30 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirerek, ihracatın yıldızları arasındaki yerini aldı.

Kanatlı eti ihracatının 2011 yılında 385 milyon dolar olduğunu hatırlatan Lades Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Uzun, bunun 2012 yılında yüzde 37'lik artışla 529 milyon dolara ulaştığını belirtti. Uzun, Türk piliç sektörünün gelişimine önemli katkılar sunan Lades Piliç'in 2012 yılında 30 milyon dolar ihracat yaptığını vurgulayarak, "Kanatlı etinin toplam ihracatının yüzde 6'sını gerçekleştirerek, ihracatta da ilk 5'e girdik. Adana'da ise birinci sıraya yerleştik. İhracat yapılan ülkelere İran ve Tacikistan'ı da ekledik" diye konuştu.

"TÜRK ÜRÜNÜ TÜKETMEK BİR MODA OLDU"

Sektörün, özellikle son 3 yıllık süreçte önemli büyük bir ivme kazandığını belirten Uzun, ihracatta da önemli bir ayrıntıya dikkat çekti. Uzun, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Dubai, Katar, Umman, Bahreyn gibi ülkelerde Türk ürünlerine karşı çok büyük bir istek var. Türk dizilerinden ötürü, Türkiye'nin ekonomisindeki son dönemlerdeki ciddi başarısından dolayı oralarda Türk ürünü tüketmek bir moda gibi oldu. Bizde kaliteli ürünlerimizle Türk piliç eti sektörünü en iyi şekilde temsil ederek ülkemizin yurt dışındaki itibarını güçlendiriyoruz" dedi.

"KİŞİ BAŞI BEYAZ ET TÜKETİMİ ARTIYOR"

2011 yılında Türkiye'de kişi başı piliç eti tüketimi 19 kilogram iken, bu rakamın geride bıraktığımız 2012 yılında 20 kilonun üzerine çıktığını kaydeden Lades Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Uzun, toplum bilinçlenip, kültür seviyesi yükseldikçe sağlık açısından faydaları bilimsel olarak açıklanan beyaz et tüketiminin artmaya devam edeceğini söyledi.

"AB İLE REKABET EDEBİLECEK DÜZEYE ULAŞTIK"

Uzun, "Ülkemiz kanatlı sektörü, son yıllarda hızlı bir gelişme gösterip tüm dünya ile

yarışabilecek duruma geldi. Kanatlı eti ve ürünleri sektörünün, gıda sektörü içinde AB ile rekabet edebilecek birkaç alt sektörden biri olmasında; doğru ve bilinçli yatırımlar yanında bu alanın geniş işgücü istihdamı oluşturması, endüstriyel üretime uygunluğu ve gıda alanında çok iyi örgütlenmiş sektörlerden biri olmasının katkısı yadsınamaz" dedi.

"İHRACATTA YÜZDE 31.7'LİK ARTIŞ YAŞANDI"

Kanatlı ürünleri ihracatı ile ilgili olarak değerlendirmelerde de bulunan Ekrem Uzun, 2011 yılında 680 milyon 110 bin dolar olan ihracatın, 2012 yılında yüzde 31.7 oranında artarak 893 milyon 815 bin dolara ulaştığını vurguladı. Uzun, "2012 yılında 9 yeni ülke pazarı açan kanatlı ürünleri sektörü, aynı zamanda 2011 yılı Ortalama Birim Satış Fiyatını yükselterek, yüzde 7 oranın da katma değer artışı da sağladı" ifadesini kullandı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Lades Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title