Bilişim Zirvesi - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Bilim Merkezi Türkiye, Teknoloji Üssü Türkiye, İleri Sanayi Ülkesi Türkiye. Bu üç ana eksende faaliyetlerimizi yürütüyoruz.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Bilim Merkezi Türkiye, Teknoloji Üssü Türkiye, İleri Sanayi Ülkesi Türkiye. Bu üç ana eksende faaliyetlerimizi yürütüyoruz." dedi.
Özlü, Bilişim Zirvesi 2016'da yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak 3 ana konuda çalıştıklarını belirterek, "Bunlardan birincisi 'Bilim Merkezi Türkiye'. Türkiye'nin bir bilim merkezi olması için büyük gayret sarf ediyoruz. İkincisi 'Teknoloji Üssü Türkiye' istiyoruz, hayal ediyoruz. Yine 'İleri Sanayi Ülkesi Türkiye' istiyoruz, hayal ediyoruz. Bilim Merkezi Türkiye, Teknoloji Üssü Türkiye, İleri Sanayi Ülkesi Türkiye. Bu üç ana eksende faaliyetlerimizi yürütüyoruz." diye konuştu.
Batı'da Sanayi Devrimi 4.0 denilen kavrama Japonların Süper Toplum 5.0 dedikleri kaydeden Özlü, "Bu konuda Türkiye'de sanayicilerin temsilcileri olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı'nın (TTGV) katılımıyla bir platform oluşturduk. Bu platformda Türkiye'deki dördüncü sanayi devrimiyle ilgili çalışmaları gerçekleştirmek üzere bir protokol çalışması yaptık. Bunu da inşallah yakında imzalayacağız. Bu kurumlarla birlikte Türkiye'deki sanayi devrimini 4.0 faaliyetlerini birlikte yürüteceğiz. Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.
"Mobil ekonomi Türkiye'de dolaylı etkileriyle birlikte 93,6 milyar liraya ulaştı"
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya kullanan insan sayısının dünya nüfusunun yarısı olduğu düşünüldüğünde bilişim denince akla ilk internetin gelmesinin anlaşılabilir bir durum olduğunu söyledi.
İnternetin, bu kadar yaygın olduğu günümüzde ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamın yanı sıra üretimin de temel taşlarından biri olduğunun son zamanlarda çok daha fazla konuşulmaya başlandığını aktaran Sayan, internet ortamının sadece sanal bir ortam olmadığını, bizzat hayatın gerçeklerinden birisi olduğunu dile getirdi.
Sayan, fikir, yaratıcılık ve tasarımın Endüstri 4.0 ile üretim için bir araya geldiğini, Endüstri 4.0 ile insanoğlunun beyin gücüyle üretimin katlanarak artacağını ifade etti.
Bu nedenle Endüstri 4.0'ın daha önceki gelişme dönemlerinden çok daha farklı şeyler getirdiğine işaret eden Sayan, Türkiye'nin bilişim ve teknolojide son yıllarda güçlü atılımlar gerçekleştirdiğinin altını çizdi.
Sayan, mobil ekonominin Türkiye'de dolaylı etkileriyle birlikte 93,6 milyar liraya, sadece e-ticaretin bu yılın ilk 6 ayında 83 milyar liralık büyüklüğe ulaştığını sözlerine ekledi.