Haberler

Bomba iddia! Çinli 2 otomobil devi Samsun ve Manisa'da fabrika kuracak

Güncelleme:
Abone Ol

Çinli otomotiv devi BYD'nin Türkiye'ye yatırım yapma kararı alması ve imzaların atılması geniş yankı uyandırırken Chery ve MG'nin de Türkiye'ye yatırım yapmaya hazırlandığı ve fabrikaların Samsun ile Manisa'da kurulacağı iddia edildi.

Çinli otomotiv devi BYD, Türkiye'ye yatırım yapma kararı almış ve geçtiğimiz aylarda imza atmıştı. Anlaşmada, BYD'nin Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla, yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik Ar-Ge merkezi kurması planlandığı belirtilmişti.

TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPMAK İSTİYORLAR

Gelişme kamuoyunda geniş yankı uyandırırken yabancı yatırımlarla ilgili bomba bir iddia daha ortaya atıldı. Çinli otomotiv devleri Chery ve MG'nin de Türkiye'ye yatırım yapmaya hazırlandıkları öne sürülürken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır 2 otomotiv devinin nereye fabrika kuracağına dair bazı bilgiler verdi.

FABRİKALARIN KURULACAĞI İLLER DE BELLİ GİBİ

Sabah Gazetesi'nden Dilek Güngör'ün haberine göre fabrikaların Samsun ve Manisa'da kurulacağı ve bu iki ilin ön planda olduğu aktarıldı.

Chery'in içten yanmalı araçlar için imtiyaz talebinde bulunduğu, Türkiye'nin ise hibrit, elektrikli araçlar, batarya teknolojileri ve yeşil yatırımlar konusunda teşvikler vermek istediği ifade ediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İş Dünyası Otomobil Ekonomi Türkiye Manisa Samsun Finans Dünya Chery Otomobil İş Dünyası Finans Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (39)

abdi öztürk:

ARAÇ FİYATLARI YÜKSELECEK DİYE STOKLAYANLARIN RUHUNA EL FATİHA

Yanıtla20229
vatandaş:

Manisa teknik personel ve lojistik olarak en uygun il olduğunu düşünüyorum.

Yanıtla7890
Ser_hat:

Gelin gelin de ucuz araba alak.

Yanıtla18134
Adem Örnek:

gelecekler ve sana ucuz araba mı satacaklar, sesli güldüm.

1115
Dağıstan:

Türkiyede satılan araba fiyatlarında kdv ve ötv tutarı , asıl bedelden fazla. Araba sahibi olmak devlete çalışmak demek. Mtv,Tüvtürk,Akaryakıt vs vs

421
Yunus Akcan:

Adamlar zaten ucuza satıyorlar. Devlet üzerine 6 7 tane vergi koyduğu için sana pahalı geliyor. Fabrika açıyorlar diye ucuz alacaz sanmayın ha bak. Örneğin ford burda fabrikası var ama gene pahalı :D

310
Netherill:

1TL maliyet 1999000 vergiyle 2 milyona alırsın kardeşim :D

37
Mehmet can ALTAŞ:

Diyarbakır veya Antep'te açsalardı daha iyi olurdu. çünkü; tren yolu güzergahında, otoyolları bakımlı, depremden uzak, iklimi nemsiz, iklimi 4 mevsim çalışmaya elverişli, limanlara makul uzaklıkta, ucuz işgücü, gelişmekte olan şehirler.

Yanıtla6256
Ali Tokgöz:

Diyrbakırda yol şantiyesini basanlar buna fırsatmı verirler

220
Emir önder:

biran once piyasada gormek istiyoruz cin arabalarini

Yanıtla11105
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title