Haberler

Bor Araştırma ve Geliştirme Komisyonu'ndan Ankara Çıkarması

Abone Ol

Bordan katma değeri yüksek ürünler üretmek için çalışan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Bor Araştırma ve Geliştirme Komisyonu, Ankara’da temaslarda bulundu.

Bordan katma değeri yüksek ürünler üretmek için çalışan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Bor Araştırma ve Geliştirme Komisyonu, Ankara'da temaslarda bulundu.

Bor madeninin sanayiciler tarafından farkına varılması için faaliyet gösteren BTSO Bor Araştırma ve Geliştirme Komisyonu üyeleri, Ankara'da Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) ile ve Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nü ziyaret etti. BOREN Yönetim Kurulu Başkanı Doç Dr. Abdulkerim Yörükoğlu'nun makamında ziyaret eden üyeler, bor madeninin sanayiye kazandırılması için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. BOREN yetkilileri ile bir araya gelen Bor Araştırma ve Geliştirme Komisyonu üyeleri, istişarelerde bulundu. BOREN ziyareti sonra Eti Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Recep Akgündüz ile buluşan üyeler, komisyonun bor madenine ilişkin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bor Araştırma Geliştirme Komisyonu Başkanı İlker Duran, komisyon yapısının Eskişehir, Kütahya, Balıkesir'deki yetkililer, akademisyenler ve oda ve borsa temsilcilerinden oluştuğunu belirterek, "Bizler aylık toplantımızı komisyon üyelerimizin kurumlarında gerçekleştirerek bir sinerji oluşturuyoruz. Birlikte tesisleri ziyaret ediyoruz. İnşallah sizlerin de desteğiyle iş birliğimizi geliştirerek artıracağız" dedi.

Duran, komisyon olarak bor hakkında kitapçık çıkarttıklarını ifade ederek, "Bor madeni çok önemli ve çok değerli bir cevher. Bizler sanayicimizin bor konusunda bilinçlenmesini ve yatırım yapmasını istiyoruz. Ancak, bu konuda herhangi bir teşvik yok. Sanayicimiz bunu keşfettiğinde yatırım yapabilmeleri adına teşvik verilmesini istiyoruz. Bu adımın atılması konusunda beklentilerimiz var" açıklamalarında bulundu.

ÜNİVERSİTELERE BÖLÜM AÇILMALI

Üniversitelerde bor madeni bölümü açılması gerektiğini Duran, "Dünya bor rezervinin yüzde 72'si ülkemizde yer alıyor. Bu açıdan bor, ülkemiz için önemli bir zenginliğimizin merkezini de Bursa ve Güney Marmara havzası oluşturuyor. Bor madeni konusunun müfredata eklenmesi ve üniversiteler bölüm olarak açılması bizler için büyük önem arz ediyor. Bu bölümlerin de açılması ileriye dönük olarak ülkemize artı sağlayacak olup, geleceğimizin teminatı çocuklarımız bu konuda bilinçlenecek ve ekonomiye katkı koyacaklardır" dedi.

Bor madeninin ticaret hacminin 2 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Eti Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Recep Akgündüz, "Biz 2 milyar dolarlık ticaret hacminin sadece yarısına sahibiz. Bizim bunu kullanabilmemiz için yeni tüketim alanları bulmamız lazım. Eğer bulamazsak ilerleme kaydetmemiz mümkün değil. Çalışmalarınızdan ötürü sizlere teşekkür ediyorum" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İlker Duran Eti Maden Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title