Haberler

Boykotun faturası ağır oldu! Coca Cola hedefini küçültme kararı aldı

Güncelleme:
Abone Ol

İsrail'in Gazze'yi işgali nedeniyle Türkiye'de boykot edilen Coca-Cola İçecek A.Ş., KAP'a bildirimde bulundu. Şirket, geleceğe dönük satış hacmi hedeflerinde küçülmeye gitti.

İsrail'in Gazze'yi işgali nedeniyle boykot edilen Coca-Cola İçecek A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) satış hacmine ilişkin bildirim yaptı.

Coca-Cola'dan yapılan açıklamada "Orta Doğu'da yaşanan ve beklenenden daha uzun süren hassasiyetler ve siyasi açıdan temkinli tüketici duyarlılığı nedeniyle tüm yıl için satış hacmi beklentimizi orta-tek haneli büyümeden yatay-düşük-tek haneli büyümeye revize ediyoruz." denildi.

Boykotlar işe yaradı! Coca Cola küçülmeye gidiyor

BÜYÜME BEKLENTİLERİNİ REVİZE ETTİLER

Şirketten yapılan açıklamaya göre, "Revize edilen hacim beklentisi ve başlangıçta planlanandan daha yavaş fiyat artışlarıyla birlikte, Kur Etkisinden Arındırılmış Net Satış Geliri büyüme beklentimizi de 'düşük 40'lı yüzdelerde büyüme'den 'düşük 30'lu yüzdelerde büyüme' olarak revize ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

"2023'E GÖRE HAFİF DÜŞÜŞ RİSKİ GÖRÜYORUZ"

Coca-Cola operasyonel kar konusunda da bir revizeye giderek beklentisini 2023 yılına göre hafif düşüş-yatay olarak değiştirdi. Şirketten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Faaliyet ortamının daha da kötüleşmesi halinde FVÖK marjında bir önceki yıla kıyasla hafif bir düşüş riski görüyoruz. Bu potansiyel riski beklentilerimize dahil ederek, FVÖK marjı beklentimizi 'geçen yıla göre hafif düşüş veya yatay' olarak değiştiriyoruz."

İşte KAP'a yapılan o bildirim:

Boykotlar işe yaradı! Coca Cola küçülmeye gidiyor

Boykotlar işe yaradı! Coca Cola küçülmeye gidiyor

Haberler.com / Abdullah Aydemir - Ekonomi

Coca Cola Coca Cola Ekonomi Türkiye İsrail Finans Dünya Gazze Finans Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (70)

Amokachi:

Coca cola ile ilgili tek düşüncem; lütfen restaurantlar coca colayi soğuk versin. Sıcak kola olmaz. O yemekle buz gibi bir coca cola söyleyeceksin; lıkır lıkır içeceksin. Hükümet ilk önce İsrail ile ticareti kessin; kola da kusur kalsin. Uzun yolds Starbucks kahve, akşam yemeginde 1 kutu coca colaya devam...

Yanıtla1K278
batu cenk:

Tam olarak neyi boykot ettik şimdi? Dünya çapında Türklerden tutun araplara kadar yatırım yapılmış Coca Colayımı? Çok uluslu şirketleri nereye kadar boykot edebilirsiniz pardon da? Kullandığınız bilgisayar, İşlemci, Anakart, GPU, Bindiğiniz otobüsün yazılımı, motoru, E-devletin bilgisayar sistemleri, Bankacılık neredeyse her şey çokuluslu ve Yahudi yatırımcıları var. Boykot ederek değil, Müdahili aynı kalitede ürün çıkartarak yaparsınız boykotu.

Yanıtla96180
GAGS:

olur mu ağğbbiiee iphone'umla instada iki ayna selfiesi arasına coca cola boykot paylaşımı yapmak yeterli değil mi?? ben böyle yapa yapa coca colayı bitirdim, bardağın dibinde bile kalmadı, iflas etmesi yakındır.. :D

00
Ömer Yüksek:

Niye boykot ediyorsunuz. ABD, predatör İsrail heron vermedi ne oldu ? Bayraktar tb2 yi ürettik, tüm dünyada efsane oldu. Kendi yolumuzu çizerek, Yahudiye giden para bize döner. Bu kadar basit. Onların 50 yılda aldığı teknoloji yolunu bizim mühendisler 5 senede kapatır...al sana togg, Kaan, siper, atmaca , Türksat 6A vs...

00
Karl Yobazboğan:

138 yıldan beri çok takliti var, fakat kimse tadını tutturamıyor

Yanıtla17276
HALİS ER:

Le cola süper

00
Birşey demedimki:

Severek içiyorum. On numara içecek. Sonuçta Türkiye'de üretilen bir sıvı. Binlerce Türk evine ekmek götürüyor bu firma sayesinde. Ayrıca iyi de vergi veriyor. yerli olup kuruş vergi ödemeyen yüzlerce firma var.

00
Sogun Nn:

hiçe ihtiyacımiz Yok

00
fer bir:

Valla hiçe öyle değil gecenlerde sarıyer diye bi kola içtim coca cola dan daha iyidi... adamlar bire bir tadını yapmışlar eski RC kola vardı ondan bile daha iyi tadı var ama soğuk sıcak baktım harbi içilmez bu kolalar

00
Ömer Yüksek:

Devlet sırrı gibi saklamak zorundalar. Bu gün formülü ortaya çıksın , yarın batarlar. İçindeki ham maddeyi bir bilseniz...

00
Tüm 70 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title