Btso, Türkiye'nin İlk Ev Tekstili Kümelenmesi'ni Kurdu
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Türkiye’nin ilk Ev Tekstili Kümelenmesi’ni oluşturdu.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Türkiye'nin ilk Ev Tekstili Kümelenmesi'ni oluşturdu.
Bursa ekonomisine kazandırdığı kaynaklarla iş dünyasına büyük katkılar sunan BTSO, iştiraklerinden olan Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) ve Uludağ Üniversitesi'nin de katkılarıyla yeni bir kümelenme platformunu daha hayata geçirdi. BTSO, ev tekstilinde Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden Bursa'da 'Sürdürülebilir Ev Tekstili Kümelenmesi'nin (SETEK) kuruluş işlemlerini tamamladı. SETEK'in başvurusu da 'Kümelenme Destek Programı' kapsamında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başarılı bulundu.
SETEK, başvurunun ardından müzakere sürecinin tamamlanması ile birlikte Bakanlık desteklerinden faydalanmaya başlayacak. Ayrıca SETEK, destek programı kapsamında tekstil sektörüne yönelik müzakere sürecine dahil edilen ilk ve tek kümelenme özelliğini de taşıyor. SETEK bünyesinde ev tekstili sektöründen 43 firma yer alıyor. Küme bünyesinde iş dünyası temsilcilerinin yanı sıra akademisyenler, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de bulunuyor.
"BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR"
Sürdürülebilir Ev Tekstili Kümelenmesi, ilk toplantısını BTSO'nun Altıparmak binasında yaptı. Toplantıya BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Osman Nuri Canik ile birlikte küme üyesi firmaların temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan İsmail Kuş, kümelenme faaliyetleri ile Bursa iş dünyasına ortak hareket etme kültürü kazandırdıklarını söyledi. Bugüne kadar Uzay, Havacılık ve Savunma, Raylı Sistemler, Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu, Rüzgar Türbinleri Üretimi kümelerini kurduklarını hatırlatan Kuş, son olarak ev tekstili sektöründe hazırladıkları kümelenme projesinin de başarılı bulunduğunu ifade etti. Kuş, "Beş kümelenme projemizde yaklaşık 300 firma yer alıyor. Birlikten kuvvet doğar. Firmalarımız, kümelenme faaliyetleri ile inşallah çok daha güçlü bir konuma ulaşacak" dedi.
Prof. Dr. Yusuf Ulcay da Türk sanayiinin verimliliğini yükseltmek ve rekabet gücünü artırmak için kümelenme birlikteliklerinin büyük önem taşıdığını söyledi. Ulcay, 3. nesil üniversite vizyonuyla gerçekleştirdikleri çalışmalara bir yenisini daha eklediklerini ifade ederek, "Bilimden üretime, üretimden ekonomiye geçiş sürecinde çok önemli bir projeyi daha ev tekstil sektör temsilcilerimizin hizmetine sunduk. Sürdürülebilir Ev Tekstili Kümelenmesi'nin firmalarımıza, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Uludağ Üniversitesi olarak kent ekonomisine ve kalkınmasına desteklerimizi bundan sonraki süreçte de artırarak sürdüreceğiz" diye konuştu.
UTİB Başkan Yardımcısı Osman Nuri Canik de küme üyesi firmalara yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. - BURSA