Haberler

Paraları Türk lirası karşısında değer kazanınca Bulgarlar Edirne'ye akın etti

Güncelleme:
Abone Ol

Bulgaristan'ın para birimi olan Leva, Türk lirası karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Bulgar Levası 5 liraya dayanınca, komşu ülke vatandaşları Edirne'ye akın etti. Sosyete pazarında adım atılacak yer kalmazken, Bulgar plakalı araçlar adeta şehri istila etti.

Edirne'de, her Cuma günü kurulan ve 'sosyete pazarı' olarak adlandırılan Ulus Pazarı, Bulgarların akınına uğradı. Bulgar Levasının Türk lirası karşısında hızla değer kazanmasını fırsat bilen komşu ülke vatandaşları, pazarı adeta talan etti. Giyimden, kozmetiğe, temizlik ürünlerinden gıdaya hemen hemen tüm kalem ürünlerden poşet poşet alan Bulgarlar, aldıkları malzemeleri taşımakta güçlük çekti.

Paraları Türk lirası karşısında değer kazanınca Bulgarlar Edirne'ye akın etti

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Kaya, "Sanayi odası olarak pandemi başladığından bu yana çok ciddi önlemler ve denetimler yapıyoruz. Hem işletmelerimiz hem de vatandaşlarımız bu kurallara harfiyen uyduklarını görebiliyoruz. Bu da bizi memnun ediyor" dedi.

Paraları Türk lirası karşısında değer kazanınca Bulgarlar Edirne'ye akın etti

"EDİRNE, BULGARİSTAN'IN İKİNCİ BAŞKENTİ OLDU"

Kaya, Bulgar Levasının Türk lirası karşısında çok değer kazandığına değinerek, "Bulgarlar, Edirne'de aradıkları her şeyi harfiyen bulabiliyor. Şunu söyleyebilirim ki, Edirne Bulgaristan'ın ikinci başkenti oldu diyebilirim. Edirne'mizin sınır kenti olmasından kaynaklanan bu avantajları iyi kullanıp, esnafımızın bu konuda komşularımıza karşı çok daha dikkatli, çok da saygılı davranıp, fiyat politikasına dikkat edersek, gelip geçici bir müşteri olarak görmezsek, bu iki ülke açısından da çok daha hayırlı olacaktır" diye konuştu.

Paraları Türk lirası karşısında değer kazanınca Bulgarlar Edirne'ye akın etti

"PANDEMİ VE GÜVENLİK TEDBİRLERİMİZ EN ÜST SEVİYEDE"

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Reisoğlu da valilik ve belediye tarafından pandemi için hazırlanan Bulgarca uyarı anonslarını gün boyu ses sistemlerinden yayınladıklarını dile getirerek, "Pandemi başladığından bu yana salgınla ilgili önlemler almaktayız. Son dönemde tabi Bulgar vatandaşlarımızın Edirne'ye gelmesi ile birlikte yoğunluk yaşanmaktadır. Bu yoğunluğa rağmen biz ekibimizle birlikte emniyetimiz, sağlık müdürlüğümüz ve valiliğimiz ile birlikte güvenlik ve sağlık önlemlerini en üst seviyede almaktayız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bulgaristan Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (182)

Aha 123:

Vay be Bulgarlar bile bizden 5 kat öndeler

Yanıtla1047
ekonomist:

Ne guzel akillica yuksek kur ihracati ve turizmi artirir tl 3 lira olsa ne olur mal pahallanir kimse almaz yuksek kur ihracat artar ithalat azalir daha iyi o zaman yerli uretici artar ithal mal ve lux ozentiligi biter ince ekonomik isler ekonomiyi bilmiyen anlamaz....

Yanıtla368
ekonomist2:

tabi önce Türkçe öğrenmek gerekir, J eğrisini öğrenmek gerekir, TL''nin neden bu kadar değer kaybettiğini öğrenmek gerekir, a haber ekonomi sayfası okumayla olmaz.

427
ÇomarSavar:

Kafana yazık. Yerel halk ölsün o zaman. Acaba bu ekonomiyi nerede okudun da öğrendin?

415
akp gonullusu:

Senin vatandasinin cikip disariya alisveris yapamiyoken daha fazla urun satsa ne olur. Eskiden bir urunu 1 dolara satiyodu simdi 10 urunu 1 dolara satiyo. Simdi bu adam 10 urun satti diye sevinecek mi.

211
MURAT:

Amerikaya bakın sadece halkının refahı için çalışır. Bütün savaşları ekonomisi herşeyi refah için. Türkiye ise tam tersi.

Yanıtla636
VATAN TOPRAĞI:

Sende git Amerikalı ol

00
sahibinden satılık ülke:

bittik biz azerbeycan manatı bile 1 manat 4. 69 tl 1 manat 1. 6 dolar ak parti maffetti ülkeyi

Yanıtla632
durmak yo yola devam:

Durmak yok yola devam, Azeri 1 manat 5 tl bozdur 2 dolara yakın alır , 5 binliran bir giriş çıkışla 9 binlira kazanır,

08
Hakk işi:

Azerbaycan manatı bile demeni anlamadım..Azerbaycan Manat dünyada deyeri yüksek olan 5 paradan biri..Her zaman böyle olmuşdur.Burda şaşıracak ne var ki..Asıl TL ni Manatla kiyaslaman komik oldu

42
Tüm 182 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title