Haberler

"Bursa siyahı" incirde hedef dünya pazarı

Güncelleme:
Abone Ol

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Senih Yazgan, "Bursa siyahı" incirin uluslararası piyasalarda tanınması ve uygun maliyetlerle pazarlanmasının ülke tarımına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Senih Yazgan, "Bursa siyahı" incirin uluslararası piyasalarda tanınması ve uygun maliyetlerle pazarlanmasının ülke tarımına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Uludağ İhracatçı Birliklerinden (UİB) yapılan açıklamaya göre, lezzeti, raf ömrü ve kalitesiyle yurt dışında büyük bir beğeniyle tüketilen, İngiliz Kraliyet ailesinin mutfağına kadar giren Bursa siyahının daha fazla tanıtılması ve uygun maliyetlerle pazarlanması için çalışmalar sürüyor.

Bu konuda Ticaret Bakanlığının da desteğini alan UYMSİB, düzenlediği Ur-Ge Projesi kapsamında üretici firmalara yönelik eğitim çalışmalarının üçüncüsünü gerçekleştirdi. "Bursa Siyahı İncirinin Bilinirliğinin Çeşitli Coğrafyalarda Artırılması" başlığıyla düzenlenen eğitime Ur-Ge kümesinde yer alan 12 firmanın temsilcileri katıldı.

Firmalar, maliyet düşürme faaliyetlerinde doğru tekniklerin seçimini yapabilmeleri için yetkinlik kazanmak, çevik bir şekilde maliyetlerin düşürülmesi konusunda yol haritası oluşturmak ve bu bilgiler ışığında Bursa siyahının çeşitli coğrafyalarda tanıtılması faaliyetini artırmak amacıyla hareket ediyor.

"Ürünün tanıtım ve pazarlaması geliştirilmeli"

Yazgan, çevrim içi etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Bursa siyahının tanıtımı ve pazarlaması süreçlerinin daha da geliştirilmesi adına birlik olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini aktardı.

Böyle önemli bir ürünün üretimi, tanıtımı ve pazarlamasının daha da geliştirilmesi gerektiğine işaret eden Yazgan, "Bursa siyahı bizim için çok çok önemli. Şehirle özdeşleşmiş, dünya pazarında rakibi ve ihracatında limiti olmayan özel ve önemli bir ürün. Bazen üretimde kendi içimizde yaptığımız yanlışlar nedeniyle ürünü, kendimizle rekabet eden bir ürün haline getirdik. O yüzden Ur-Ge Projesi bu ürün için çok önemli bir çalışma. Rakibi olmayan böyle değerli bir ürünün uluslararası piyasalarda tanınırlığının ve arkasından uygun maliyetlerle pazarlama anlamında tüketicilere sunulmasının ülke tarımına büyük katkılar sunacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Eğitmenler Naz Tezcan ve Ece Usluel Sezen tarafından verilen eğitimlerde "Üretimde Maliyeti Düşürme Yöntemleri" konusu yalın üretim ve israf ana başlıklarında ele alındı.??????????????

Kaynak: AA / Ekonomi

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Uludağ Bursa Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title