"Çalışanlar İşine Aşkla Mı, Parayla mı Bağlı"
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, işletmelerde verimliliğin, karlılığın artması, yaratılan katma değerin yükselmesinin ekonomide büyümenin de itici gücü olacağını belirterek, "Bunun da ana unsuru, insan ve"...
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, işletmelerde verimliliğin, karlılığın artması, yaratılan katma değerin yükselmesinin ekonomide büyümenin de itici gücü olacağını belirterek, "Bunun da ana unsuru, insan ve dolayısıyla çalışanların iyi motive olması, duygusal tatminlerinin tam olmasıdır" dedi.
Uluslararası bir yönetim danışmanlık firmasınca düzenlenen "Çalışanlar işine aşkla mı, parayla mı bağlı" konulu konferansta, çalışanların işlerine
"kalplerinden mi, cüzdanlarından mı bağlı olduğu tartışıldı.
Konferansta konuşan Tanıl Küçük, üretimin en önemli girdisinin iş gücü, insan unsuru olduğunu vurgulayarak, "Hem hayatın kendisi hem de üretim süreci pek çok kanaldan akmakta ve bu akış içinde başarı için, daha yüksek rekabet gücü ve daha yüksek verimlilik için, bireye, insani duygulara, insani hassasiyetlere ve özellikle de sağlıklı iletişime önem vermek, bu noktalara da hitap etmek gerekmektedir" diye konuştu.
-"2023 hedefleri için, Türkiye'nin her yıl yüzde 7-8 büyümesi gerekiyor"-
Türkiye'nin artan nüfusuna iş bulabilmesi, 2023'de hedeflediği şekilde dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girebilmesi için, her yıl yüzde 7-8'ler civarında büyümesi gerektiğine dikkati çeken Küçük, "Türkiye özel sektör eliyle büyüyen bir ekonomidir. Bu çerçevede, işletmelerimizde verimliliğin, karlılığın artması, yaratılan katma değerin yükselmesi, ekonomide büyümenin de itici gücü olacaktır. Bunun da ana unsuru insan ve dolayısıyla çalışanların iyi motive olması, duygusal tatminlerinin tam olmasıdır" şeklinde konuştu.
Konferansı düzenleyen Hay Group Türkiye Genel Müdürü Sylvia Devoge de, "Son 15 yıldır, Fortune işbirliğinde yürütülen araştırmalardan elde edilen en önemli bulgulardan biri, dünyanın en beğenileni seçilen şirketlerin, ortalama şirketlere göre hem aşka hem paraya daha farklı bir şekilde yaklaşıyor olmalarıdır" dedi.
Devoge, 2011 yılında Hay Group-Fortune işbirliğinde yürütülen araştırmada, Türkiye'den bir sanayi firmasının dünyada en beğenilen şirketler listesinde yer aldığını da sözlerine ekledi.
Hay Group Başkan Yardımcısı ve "Enemy of Engagement" kitabının da yazarı Mark Royal ise, çalışanların iş yapma sürecinde engellerin varlığından ve bunun da bıkkınlık-sıkkınlık, dolayısıyla motivasyon düşüklüğüne neden olduğunu söyledi.
Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Meltem Kalender Öztürk de,
'Neden çalışıyoruz-" temel sorusu üzerinden hareketle çalışan memnuniyeti konusunda yaptıkları araştırmalarda "aşk" kavramının daha fazla öne çıktığını kaydetti.
- İSTANBUL