Haberler

Ceo Club Toplantısı

Abone Ol

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, krize rağmen ekonomik büyüme yakalayan Türkiye'nin yeni dönemin bölgesel ekonomik üssü olmaya aday olduğunu söyledi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, krize rağmen ekonomik büyüme yakalayan Türkiye'nin yeni dönemin bölgesel ekonomik üssü olmaya aday olduğunu söyledi.

Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen CEO Clup Toplantısı'nda konuşan Timuray, Türkiye'nin son yıllarda küreselleşen dünyaya entegre olurken ekonomisini sağlam bir zemine oturttuğunu ifade etti.

Krize rağmen ekonomik büyüme yakalayan Türkiye'nin yeni dönemin bölgesel ekonomik üssü olmaya aday olduğunu belirten Timuray, ancak Avrupa'daki daralmanın devam etmesinin Türkiye'yi etkilemesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Timuray, ABD ve BRIC ülkelerinden gelen zayıf sinyallerin bu riski pekiştirdiğinin altını çizerek, gelecek 10 yıl ve daha uzun vadeli yol haritalarında yer alan tüm bileşenlerin ve bu bileşenlere hayat verecek yatırım stratejilerinin odak noktasında bulunan kilit unsurlardan birinin

"sürdürülebilirlik" olduğunu ve sürdürülebilirliğin beraberinde toplumsal refah, zenginlik ve yüksek yaşam kalitesini getirdiğini söyledi.

Sürdürülebilirliğin temel olarak faaliyet performansı, sosyal sorumluluk ve çevre olmak üzere 3 sacayağı üzerine inşa edilen bir kavram olduğuna işaret eden Timuray, sözlerine şöyle devam etti:

"Önümüzdeki dönemde, her şirketin faaliyet performansındaki

'sürdürülebilirlik', teknoloji kullanımı ile doğru orantılı olacak. Inovasyon ve verimlilik sürdürülebilirlik odağında olacak ve bu odağı besleyen temel unsurların başında ise mobil hayatın ve genel anlamda bilgi teknolojilerin getirdiği başarılı bir şekilde entegre etmek önem kazanacak. Yapılan araştırmalar, bilgi ve iletişim teknolojilerinin Avrupa Birliği ülkelerinin GSYİH'lerine yüzde 25, verimlilik büyümesine ise yüzde 40 katkı sağladığını; sadece bulut bilişimin yarattığı değer düşünüldüğünde, bu toplamın 2020 yılında 1 trilyon dolara ulaşacağını ortaya koyuyor.

Global ölçekte artan nüfus ve doğal kaynak sıkıntısı gibi faktörlerin etkisiyle, bugün tüm dünyayı ilgilendiren en önemli gündem maddelerinden birini oluşturuyor. Yapılan araştırmalar, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Akdeniz Havzası'nda ekolojik limit aşımının son 50 yılda sekiz kat arttığını göstermekte. Bugün her şirketin, faaliyetleri doğada bir ayak izi bırakıyor. Dolayısıyla sürdürülebilir bir dünya için şirketlerin kaynak kullanımları önem kazanıyor."

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

Serpil Timuray Avrupa Birliği Türkiye Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title