Haberler

Cevdet Yılmaz: Zenginlere vergi affı gündeme gelmedi

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son vergi paketinde, "zenginlere vergi affı" olduğu iddialarını yalanladı. Yılmaz, "Zenginlere vergi affı hiçbir aşamada gündeme dahi gelmemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın vergi paketi hususunda tercihleri tam aksine net bir şekilde geniş kesimlerinden yana, çok kazanandan çok almayı öngören bir yaklaşım ile çalışmaların yapılması yönünde olmuştur." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son vergi paketinin yasalaşması sürecinde "zenginlere vergi affı konusunun hiçbir aşamada gündeme gelmediğini belirtti. Yılmaz, hükümetin çalışmaları hakkında yapılan temelsiz açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

"ZENGİNLERE VERGİ AFFI" İDDİASINA YALANLAMA

TBMM'den geçen son vergi paketinde zenginlere de vergi affı getirileceği iddialarına yalanlama geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı açıklamada, konunun hiçbir zaman gündeme gelmediğini belirtti.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: TEMELSİZ AÇIKLAMALARA İTİBAR EDİLMEMELİ

Twitter hesabından paylaşım yapan Yılmaz, şunları söyledi: "Medya ve sosyal medyada isim ve kaynak ortaya konmadan hükümetimizin çalışmaları hakkında yapılan temelsiz açıklamalara ve spekülatif yorumlara itibar edilmemelidir.

Cevdet Yılmaz: Zenginlere vergi affı gündeme gelmediCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz

Hükümetimiz, resmi politika belgelerinde veya yetkililerce yapılan açıklamalar ile izleyeceği politikaları ve kapsamlı etki değerlendirmeleri sonrasında aldığı kararları şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmaktadır. Meclis'imizden geçen son vergi paketi de bu aşamalardan geçerek teklif halini almış ve Meclis'imizin taktiri ile yasalaşmıştır.

"ZENGİNLERE VERGİ AFFI HİÇBİR AŞAMADA GÜNDEME GELMEDİ"

Bu süreçlerde "zenginlere vergi affı" hiçbir aşamada gündeme dahi gelmemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın vergi paketi hususunda tercihleri tam aksine net bir şekilde geniş kesimlerinden yana, çok kazanandan çok almayı öngören bir yaklaşım ile çalışmaların yapılması yönünde olmuştur. Aziz milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı da bu yalanları yaymaya çalışanları da gayet iyi tanımaktadır."

Cevdet Yılmaz: Zenginlere vergi affı gündeme gelmedi

Kaynak: AA / Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Politika Ekonomi Güncel Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (30)

Reşat:

Bunlar neye yok dediyse demek ki var

Yanıtla15241
atilla çekiç:

olay çözdüğün gibi gerçekten. aynı şey gibi bedelli asla olmaz deniliyor nabız yoklanılıyor sonra bedelli çıkıyor

123
ibrahim hantaş:

Zengin vergi vermiyor ki af gelsin

Yanıtla6226
Seko:

Ağzına sağlık...

01
ekrem celebi :

zaten yıllardır vergı affı var dolaylı yolllardan

Yanıtla2205
Hayri Güzel:

Tamam da zenginler kazanç göstermiyorki hepsi zarar ediyoruz diyor.. daha yeni kendi milletvekilinizin eşi açıkladı 5 yıldır zarar ediyoruz diye vergi vermediklerini..

Yanıtla1192
Bilge Tanrıöver :

Kimse inanmıyor artık

Yanıtla0146
Mehmet Şengül:

Bide zenginlere af yok diyorlar ????

01
vatandaş osman :

Şu anda ülkede sadece bordrolu çalışanlar vergi veriyor. Örneğin bir kuyumcu yıllardır zarar gösteriyor. Devlette demiyor ki madem zarar ediyorsun işletme o zaman. Devlet, muhitine göre her iş yerine yıllık istediği vergiyi söyleyecek. İşyeri ne kazanırsa kazansın, devlete ödeyeceği vergi net belli olacak.

Yanıtla1111
bekir yapici:

23 yilda ne dedilerse ya tersini yaptilar veya neyi inkar ettilerse sonradan kabul ettiler ve geldigimiz sürecte artik bunlar Allah bir deseler hasa halki süpheye düsecek duruma getirdiler, sanki bunlara soran danisan varmis gibi zengine vergi affi gündeme gelmedi demis kardesim laf salatasina gerek varmi her sey ayan beyan ortada Türkiyenin kaymagini yiyen holdinglerin milyarlarca liralik vergi borclarina af gelmedimi köprülere gecis tazminati ödendigi halde adamlar zarar göstermedimi?

Yanıtla596
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title