Haberler

Çiftçi Cevize Yöneldi

Güncelleme:
Abone Ol

Tarımda umduğunu bulamayan çiftçi, getirisi yüksek olan ve kısa sürede ürün veren cevize yöneldi.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde bulunan Orkide çiçekcilik ve fidancılık şirketinin sahibi İsmail Yüksel, "Çıplak fidanı ürettiğimiz gibi tüplü fidanlar da üretmekteyiz. Bu fidanları Türkiye ve yurt dışında bir çok ülkeye kooperatifimiz kanalıyla gönderiyoruz. Getirisi çok güzel tüm çiftçilerimize tavsiye ederiz. Yalnız doğru çeşidi ve doğru kişileri bulmak şartıyla" diye konuştu.

"GETİRİSİ ÇOK GÜZEL"

Yüksel, "Chandler cinsi bizim Bursa yöresine yani 800 rakıma kadar çok güzel getirisi olan bir cins 2 yıl cevizlerini koparıyoruz. 3 yıldan itibaren meyveye dönüyor. Bugün Chandler cinsi ceviz çok güzel bakarsanız. 10 yaşına kadar 60-70 kiloya kadar çıkabiliyor. Bunu bütün çiftçilerimize öneriyoruz. 800 rakımdan sonra fernor cinsi cevizi öneriyoruz. Cevizin getirisi çok güzel bunu gönül rahatlığı ile bütün çiftçilerimize tavsiye ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İsmail Yüksel Yenişehir Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (5)

AMATÖR ÇİFTCİLİK DESTEKLENMELİ...:

FINDIK , BADEM , CEVİZ , ÇAM FISTIĞI. . . . BUNLAR, DELİ PARA EDİYOR. . . . . ARAZİSİNİ EKMEYE ÜŞENEN. . . . BOŞ BIRAKANLAR. . . . . BUNLARI EKSİN. . . . . FAZLA BAKIMI YOK. . . . SENEDE BİR DOKUMAYA GİDECEK. . . . . ONA DA ÜŞENİRSE. . . . . DALINDA İKEN SATAR. . . . . . ARAZİSİ OLAN DEĞERLENDÜSÜN. . . . . . ÖZELLİKLE FINDIK , CEVİZ GİBİ ISLAH EDİLMELİ. . . . VE İYİ VE BOL FINDIK VEREN , FİDANLAR YETİŞTİRİLİP SATILMALI. . . BAHÇENİN KENARLARINDA OT BİTECEĞİNE , FINDIK AĞACI BİTSİN. . .

Yanıtla31
ceviz:

ben bu konu hakkında çok araştırdım. Kendimde diktim . bu anlatılanlar çok abartı rakamlar veriyorlar , fidancılar insanlara cazip gösterip ceplerini dolduruyorlar. fidan adet fiyatı 15-17 tl. uygun ortam , uygun toprak, uygun mevsim olursa kazancıda var tabiki. Ama abartılan kadar yok.

Yanıtla03
misafir:

türkiyede bir ceviz modasidir alip basini gitmis inanmayin , cevizin borsasida alicisida yok , zamaninda findik iyi para ediyordu akp onuda kuruttu , kg 10-15 tlye mal olan findigin su anki kg fiyati 9 tl insanlar hazat mezat findik tarlalarini ellerinden cikarmaya calisiyorlar.

Yanıtla11
Benim adim alparslan:

hemde huzur veren bir istir

Yanıtla01
Benim adim alparslan:

ceviz findik para eder ama araside ister

Yanıtla01
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title