Haberler

Türkiye'den Çin'e misilleme gibi cevap

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'nin Çin'den ithal edilen otomobillere getirdiği ek vergi uygulaması sonrası Pekin yönetimi Türkiye'yi Dünya Ticaret Örgütü'ne şikayet emişti. Ticaret Bakanlığı, Çin, Hindistan, Japonya ve Rusya menşeli sıcak haddelenmiş yassı çelik ithalatında damping önlemleri uygulama kararı aldı. İthalatın dampingli olduğu ve yerli üretime zarar verdiği belirtildi.

Çin, Hindistan, Japonya ve Rusya menşeli "sıcak haddelenmiş yassı çelik" ithalatına yönelik damping önlemi uygulanması kararlaştırıldı. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TÜRKİYE'NİN KARARI 4 ÜLKEYİ KAPSIYOR

Buna göre, Çin, Hindistan, Japonya ve Rusya menşeli "sıcak haddelenmiş yassı çelik" için yürütülen nihai gözden geçirme soruşturması tamamlandı. Soruşturma sonucu, ürün ithalatının dampingli olduğu ve yerli üretim dalında zarara yol açtığı tespit edildi.Bu nedenle ürünün ithalatında CIF bedelinin yüzde 6,1'i ile yüzde 43,31'i arasındaki oranlarda dampinge karşı kesin önlem uygulanmasına karar verildi.

ÇİN TÜRKİYE'Yİ DTÖ'YE ŞİKAYET ETTİ

Türkiye'nin Çin'den ithal edilen otomobillere getirdiği ek vergi uygulamasının yankıları sürerken, geçen ay da şarj edilebilir hibrit araçlara getirilen vergi Çin'in tepkisini çekti. Çin Ticaret Bakanlığı, yeni ek vergiler nedeniyle Türkiye'yi Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) şikayet etti.

Çin Ticaret Bakanlığı, sözcüsü şarj edilebilir hibrit araçlara getirdiği ek gümrük vergi nedeniyle Türkiye'nin 'ayrımcı önlemler' aldığını savunarak Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) nezdinde şikayette bulundu. Çin, Türkiye'nin DTÖ kurallarını ihlal ettiğini öne sürdü. Bakanlık ek vergileri 'tipik bir korumacı önlem' olarak nitelendirirken, Türkiye'nin DTÖ yükümlülüklerine uyarak 'derhal hatalı uygulamalarını düzeltmesini' istedi.

SÜREÇ GÖRÜŞ ALMAYLA İLERLEYECEK

DTÖ, Çin'in şikayeti üzerine ticari anlaşmazlıkları inceleyecek. 'Uyuşmazlık mekanizması' sürecini başlayan DTÖ'nün 'konsültasyon' (görüş alma süreci) yapması bekleniyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Dünya Ticaret Örgütü Ticaret Bakanlığı Hindistan Ekonomi Türkiye Japonya Finans Pekin Rusya Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (35)

Esma:

oyle bi hükumet düşünün ki aldığı tüm kararlar ve çıkardığı tüm yasalar halkına zarar veriyor

Yanıtla74172
Erdal Alaçam:

Sen çok iyi biliyor sun ya

3823
Kenan Star:

alevimisin

313
Mhmt xxx:

Senelerdir Çin'den Rusya'dan sac ve çelik geliyordu yenimi aklınıza geldi Ereğli Demir Çelik fabrikasının(Erdemir olmadan özelleştirmeden evvel) ürettiği saclar dünyada 1numaraydı ama ondada parayı yatırdıktan 6 ay sonra geliyordu sac o yüzden Rusya ve Çin sacları piyasaya girdi yani bunu devlet eliyle yaptı

313
Mıhtar:

Çin biz vatandaşların ucuza erişmemiz için gayret sarf ediyor. Destekliyoruz.

Yanıtla53115
Aykut Kalanoğlu:

Çin'e gidecek her kuruş senin daha da fakirleşmen demektir bu kadar akılsız olmayın ? China yazan hiç bir şey almam hepsinin ömrü kısa vadelidir alanın elinde patlar yani dışı seni içi beni yakar misali ! bir zamanlar bolca satılan Çin motorları ne oldu araştır bakalım ?

510
Erdal Alaçam:

Git çinde yaşa kurba yilan yersin ett çok

81
Baba Yabgu:

Labizimkisi vergi devleti aldığından birtanede devlete alacaksın yoksa ali erbaşlar nasıl son model arabalara binecek

Yanıtla34107
Realist:

Devletler yoldan cikti. Vatandasin yararina olan ve bundan pay alamayan kodamanlarin hedefi olup devlet yolu ile onu kesiliyor. Guzel arabaya binmeye hakkimiz yok.

Yanıtla2169
Erkan Arslan:

Cin Keskede En Agir Misillemeyi Devreye Soksa örnegin TOGG Adan Z Made in China Dese Nolur Yane???

Yanıtla3912
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title