Çka'dan Bölgeye 1 Milyon TL Kaynak
Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA), 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) başvuru kabulüne başladı.
Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA), 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) başvuru kabulüne başladı.
ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla ÇKA tarafından yürütülen '2011 Yılı Mali Destek Programları' kapsamında desteklenen projelerle birlikte DFD 2012'nin de başvuru açılışının 17 Mayıs'ta gerçekleştirildiğini hatırlattı. Şarbak, bu destek türüyle desteklenecek faaliyetler için Ajans tarafından tahsis edilen toplam kaynak tutarının 1 milyon TL olduğunu bildirdi.
DFD programının amaçları, öncelikleri ve başvuru koşullarına ilişkin bilgi veren Şarbak, "Bu çerçevede vereceğimiz destekler asgari 21 bin 500 TL, azami 86 bin TL tutarları arasında olacak. Bu programda öncelikli amacımız, Adana ve Mersin'i kapsayan TR62 Düzey 2 Bölgesi'nin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanmasını sağlamak. Yerel yönetimlerden üniversitelere, sivil toplum kuruluşlarından organize sanayi bölgelerine kadar birçok kamu kurum ve kuruluşu bu destek programından faydalanabilecek" diye konuştu.
Çukurova Kalkınma Ajansı'nca bu yıl ilk kez başvuru kabulüne başlanan DFD programına ilişkin detayları paylaşan ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, programın bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesi için acil tedbirler almakla birlikte kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmaları yapmayı amaçladığını dile getirdi. Bununla birlikte DFD'nin, bölgenin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini geliştirmeye yönelik iş geliştirme ya da teknoloji geliştirme merkezleri, teknoparklar gibi kuruluşların kurulması amacıyla yapılacak ön çalışmalar gibi bölge için önemli eylemleri başlatmayı ve gerçekleştirmeyi de amaçladığını kaydeden Şarbak, "Büyük hacimli yatırım kararlarına kısa vadede etki edilmesi ve yönlendirilmesine katkı sağlayacak faaliyetleri desteklemek de program kapsamında önem taşıyan amaçlar arasında bulunuyor.Destek sağlanabilecek faaliyetlere ilişkin, 'başvuru sahibi ile ortaklarının, faaliyetlerin ve maliyetin' uygunluğu gibi üç temel kriter söz konusu" dedi.
Faaliyetlerin Adana ve Mersin'de gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydeden Şarbak, şöyle devam etti:
"Ancak, gerçekleşmesi beklenen amaçlara uygunluğu gerekçelendirildiği durumlarda bazı alt faaliyetler bölge dışında da gerçekleştirilebilir. DFD ile Ajans tarafından toplam 1 milyon TL kaynak bölgeye tahsis edilecek. Yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, sivil toplam kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, teknoparklar, teknoloji geliştirme bölgeleri, endüstri bölgeleri, iş geliştirme merkezleri, birlikler, kar amacı gütmeyen kooperatifler ile bahsi geçen kurum ve kuruluşların kurduğu veya ortağı olduğu işletmeler bu destekten faydalanabilecek."
Başvuru şekli ve yapılacak işlemler hakkında da bilgi veren Şarbak, başvuruların 'Başvuru Formu' ve talep edilen diğer belgelerle birlikte yapılması gerektiğini belirtti. Bu belgelerin Ajans'tan veya internet adresinden temin edilebileceğini söyleyen Şarbak, faaliyet başvurularının kapalı zarf içinde elden Ajans adresine yapılabileceğini ve başarılı bulunan faaliyetlerin Ajans'ın yıllık DFD bütçesi sınırları dahilinde destekleneceğini vurguladı. Şarbak, DFD'nin son başvuru tarihinin 31 Ekim 2012 saat 17.00 olduğunu kaydetti. - ADANA