Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazmışlardı! 35 yıllık sanayi devi Pakpen iflas etti

Güncelleme:
Abone Ol

Konya'da 35 yıldır faaliyet gösteren sanayi kuruluşu Pakpen yaşadığı ekonomik krizi atlatamadı. Yıllık 250 bin ton plastik, 650 bin ton yalıtım malzemesi üreten şirket resmen iflas etti. Pakpen'in kurucusu Mehmet Tuza şirketi ayakta tutabilmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektupta "Burası üretime devam etsin. Ben ceketimi alıp çıkarım" ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul Sanayi Odası verilerine göre Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşları arasına giren, Türkiye'nin önemli sanayi kuruluşlarından Pakpen iflas etti.

DEV ENTEGRE TESİSLERİNE SAHİPTİLER

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde 300 bin metrekarelik entegre tesisleri en büyük kuruluşların başında yer alan Pakpen, kapı, pencere, boru, bahçe ve PVC gibi bir bina için gerekli olan birçok malzemeyi bir arada üretebiliyordu.

Yıllık 250 bin ton plastik, 650 bin metreküp yalıtım malzemesi, günlük 1000 adet kompozit oda kapısı üreten 35 yıllık sanayi devi Pakpen, tüm uğraşlarına rağmen ekonomik krizden kurtulamadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazmışlardı! 35 yıllık sanayi devi Pakpen iflas etti

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A MEKTUP YAZMIŞTI

Pakpen'in kurucusu merhum Mehmet Tuza, şirketin ayakta kalması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazmıştı. Tuza "Burası üretime devam etsin. Ben ceketimi alıp çıkarım" ifadelerini kullanmıştı.

Pakpen, Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri ağırlıklı olmak üzere 50'ye yakın ülkeye ihracat yaparak adını duyurmuştu. Pakpen'in Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin girişinde yer alan fabrikası ve idari binası Konyalı firma Bagen'e satıldı. Pakpen'den 1800 işçinin haklarını alamadığı belirtildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

İş Dünyası Plastik Ekonomi Pakpen Finans Konya İş Dünyası Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (67)

Savas Ozturk:

Nedense bu haberler beni sevindiriyor

Yanıtla97090
ahmet zengin:

insan olanlar üzülür

35740
Türkiye C:

Sevindiriyor demek…. Vatan sevgisi olmayan her mahlukatı sevindirir tabii

53655
Kent Blue:

Çalışan işçiler ve ailesi ne olacak yazık değil mi onlara uzulmuyormusun

28466
Hamza Şenel:

soy ağacına baktır istersen

33394
Savas Ozturk:

Bu saatten sonra herkes kendisini kurtarmaya baksın kardeş

218145
Ali Bayat:

Korkutmak istemiyorum ama, bu günlerimizi mumla arayacağız. Bizi çok kötü günler bekliyor.

Yanıtla120450
Mehmet Saksak:

Herşey çok güzel olacak ??

14291
Murat Can:

Ali doğru söylüyor. Yıllarca yüksek enflasyondan bazı sanayici ve inşaatçı sektörü çok fazla nemalandı.Yani paradan para kazanma dönemi biterse kolay yoldan para kazanan sanayici için hiç iyi olmayacak.

873
İSMAİL KILINÇ:

Mehmet saksak ,mehmet şimşekle bir irtibatı var gibi:)

1739
Tüm 67 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title