Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin beklediği düzenleme için devrede

Güncelleme:
Abone Ol

NATO toplantısı için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere ek zam için "Ben dönene kadar bu işi bitirin" talimatı verdiği öğrenildi. Çalışmanın önümüzdeki hafta kabine toplantısına gelmesi bekleniyor. Çalışmaya son hali verildikten sonra bizzat Erdoğan tarafından açıklanacak.

En düşük emekli aylığının artırılmasına yönelik çalışmalarla ilgili belirsizlik devam ederken devreye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girdiği öğrenildi. Erdoğan'ın, ABD ziyareti öncesi kurmaylarına, "Emeklilere yapılacak zam mevzusunu çalışın. Ben NATO Zirvesi'nden Türkiye'ye dönene kadar bu işi bitirin" şeklinde talimat verdiği ortaya çıktı. Erdoğan'ın bugün yurda dönmesi bekleniyor.

ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILDI

Edinilen bilgilere göre, hafta başında, AK Parti'nin ekonomi kurmayları eldeki seçenekleri masaya yatırmak için bir araya geldi. Görüşmeden net bir şey çıkmayınca kurmaylar ikinci kez toplandı. Daha önce parti ve külliyedeki toplantılarda yapılan çalışmaların da ele alındığı görüşmelerde net bir formül ortaya konulamayınca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla çalışmalar hızlandırıldı.

TÜM FOMÜLLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Toplantılarda kök aylığın artırılmasının emeklilerin lehine olduğu ancak bu formülün en düşük primi ödeyenlerle, yüksek prim ödeyenlerin maaşları arasındaki makasın daralması anlamına geldiği, bunun da emekliler arasında adaletsizliğe neden olabileceği görüşü belirtildi. Bunun yerine tüm emeklilere seyyanen zam verilmesi fikri masaya yatırıldı. Ancak Hazineye getireceği ek yükten dolayı bu formüle de sıcak bakılmadı.

HIZLA MECLİS'TEN GEÇİRİLECEK

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Yapılacak çalışma bütün emeklileri kapsayacak şekilde ortaya konulursa, tek maddelik değişikliğin yeterli olacağı, değişiklik teklifinin torba yasaya eklenerek hızla Meclisten geçirilebileceği üzerinde duruldu. Çalışma bitirildiğinde önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısı sonrası bizzat Erdoğan tarafından açıklanması öngörülüyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu ay yapılacak yüzde 24,73 oranındaki zamma rağmen 1,7 milyon emeklinin maaşı, kök aylıklarının düşük olması nedeniyle 10 bin lirada kalıyor. Ekonomi kurmayları tüm alternatifleri masaya yatırarak etki analizlerini yapıyor. Çalışmada hakkaniyetli bir sistem ön planda tutuluyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Emekli Zammı Son Hali New York Politika Ekonomi Güncel Kabine Nato Zam Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (92)

MUSTAFA GÜL:

Yapacakları 2 bin TL zam için günlerce algı yaptılar. Aklın durduğu yer.

Yanıtla18740
aristoteles:

İkibin zam yapar kahraman olur emeklinin gozunde

25244
necdet:

Bu gidişle en az prim ödeyenle en fazla ödeyen aynı olacak

Yanıtla14384
Hasan Kastamonulu:

En düşük emekli maaşı en düşük primle hak edildiyse, yüksek prim ödeyenlerin hakkı ne olacak? Emekli maaşı ödenen primle hak edilir. Enflasyon sahtekarlığana başvurarak emekliyi perişan ettiler.

11274
murat taşkan :

en az prim ödeyen senden daha fazla çalıştıysa ne olacak şahsına istinaden söylemiyorum adam 8000 iş günü varsa 10 bin alıyorsa hakmı?yada yüksek prim yatırıp 3600 gün ile emekli olduysa hakmı biri çalışmış 8000 gün diğeri 3600 gün 2,5 katı nerdeyse bi ömür ya

4584
Hasan Kastamonulu:

Murat Taşkın iyi oku lütfen. Esas olan prim gün sayısı ve kazançtır. Havuza kim ne kadar destek veriyorsa o oranda almalı.

5108
Arman Usa:

Ben emekli oldugumda en dusuk emekli maasi 840 lira civariydi ben 1750 tl aliyordum yil 2019 bugun en dusuk emekli maasinin kok maasi dusuk familyalarindan oldum

260
Ben bilmemm:

Kim SGK'ya ne ödediyse bu orantı da maaş almalıdır. Aksi takdirde kimse yüksek prim ödemez. Çok veren çok, az veren az maaş alır.

123
Yahya Öksüz:

bu tam oyle degıl necdet arkadasım .senın dedıgın .sılbastan .yapılıp .cok odeyen .cok .az .ödeyen az .burda .10 bınlıra ustu .yuzde 25.aldı 10 bın altına.hıc .verılmedı .yanı yaparlarsa yapılcak .olan .extra bısey degıl .enfansyon farkını .vermek .yoksa sıstem bastan sona yanlıs zaten

54
Casus:

Şimdi yüzde iki zam yapar sonra elimizden geldiğini fazlasıyla yaptım der!

Yanıtla11246
Tüm 92 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title