Haberler

YDS, Dünyanın En Büyük Askeri Bot İhalesini Aldı

Güncelleme:
Abone Ol

Yerli bot üreticisi YDS, dünyanın en büyük askeri bot ihalesini aldı. Firma, Rus ordusuna yaklaşık 100 milyon dolarlık askeri bot üretecek.

Türk bot üreticisi Yakupoğlu Deri Sanayi (YDS) A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Yakupoğlu, dünyanın en büyük askeri bot ihalesini aldıklarını söyledi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan YDS Yönetim Kurulu Başkanı Yakupoğlu, söz konusu ihale kapsamında, Rus ordusu tarafından kullanılan yeni versiyon askeri botların tamamının kendileri tarafından üretildiğini bildirdi.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK İHALESİ"

Botların soğuk bir iklime sahip Rusya'da kullanılacağı için eksi 40 dereceye dayanıklı olarak üretildiğini ifade eden Yakupoğlu, "Bu botlar hem soğuya dayanıklı, hem de yeni versiyon, su geçirmez botlar. Yaklaşık 100 milyon dolarlık bir iş. Bu alanda dünyanın en büyük ihalesiydi. Yüzde 100 nefes alabilen bir yapıda ve su geçirmeyen deri botlar, birçok teknik özellikle üretildi" diye konuştu.

Yapılan işin teknik olarak kaliteli olması gerektiğine dikkati çeken Yakupoğlu, "Ülkemiz adına bundan gurur duyuyorum. Sektörde ihracatta 1. sıraya yükseldik ama bunun sürekliliği önemli. Dünya pazarında rekabetçi olmak ve iyi ilişkiler kurmamız lazım" ifadesini kullandı.

AZERBAYCAN'DAN DA SİPARİŞ ALDI

Yakupoğlu, Azerbaycan'da da 125 bin çift sipariş aldıklarını ve buna ilişkin sözleşmeyi imzaladıklarını bildirdi.

Firma, ürünlerini başta İngiltere olmak üzere Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Portekiz, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Danimarka gibi Avrupa ülkeleri ile Bağımsız Devletler Topluluğu, Ortadoğu ve Körfez ülkelerine ihraç ediyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (24)

ankaralı:

ARTIK TÜRK FİRMASI DİYE BİRŞEY YOK. . . . . . . . . . . . . . RTE FİRMASI. RTE nin oğlu firması

Yanıtla2615
asker:

bizim gariban askerlerede 5 kiloluk 1 hafta giyildiğinde eşek ölüsü gibi kokan botları giydirirler.

Yanıtla331
KORKUTELLİ:

Rusya ile ilişkilerimizi menfaatlerimiz gereğince geliştirmeliyiz.

Yanıtla127
maaşlı trol ben:

banada kar payı vereceklerse memnun oldum vermeyeceklerse banane be !

Yanıtla1610
Yusuf D.:

Bencilsin yani. . kısaca.

00
Yusuf D.:

Bir şirket iflas edip kapansaydı atlardın ama sazan gibi. . bu ne biçim hükümet diyerek, şimdi banane mi oldu?

00
maaşlı trol ben:

YUSUF D: beni hiç bir hükümet ve parti ilgilendirmiyor. Beni ben ilgilendiriyor. Bu zamana kadar ülke gelişsede gelişmesede bana girip çıkan olmadı o yüzden artık HER ŞEYE ÇOKTA TINNN diyorum

00
Deli_Emin:

Rusya dogu avrupaya adim adim Turk botlariyla ilerliyor. . .

Yanıtla223
osman:

tebrşkler. .

Yanıtla020
alperenm@m.m:

türk firması başka ülkelere en iyisinden ihaleye girsin. Tsk yakupoğlunun en kötü botlarını bize alsın. Nasıl bir ülkeyiz

Yanıtla213
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title