Haberler

'Bütçe Yetmedi, Diyanet İşleri Yedek Ödenek İsteyecek'

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Çiğdem Toker, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu sene için Maliye Bakanlığı'ndan yedek ödenek isteyeceğini yazdı.

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Çiğdem Toker bu yıl bütçesi 5.7 milyar TL olarak belirlenen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl 6.4 milyar TL harcayacağını öngördüğünü belirtiyor.

İŞTE TOKER'İN YAZISININ O BÖLÜMÜ

DİB her zaman dolaylı anlatımı seçmiyor. Mesela geçenlerde yayımlanan "2015 Kurumsal Mali durum ve Beklentiler Raporu"ndan öğreniyoruz ki, Diyanet, Maliye'den yedek ödenek isteyecekmiş.

Çünkü bütçeden ayrılan 5.7 milyar TL yetmeyecekmiş.

Zaten raporun son sayfasındaki tabloda, bu yıl harcamaların 6.4 milyar TL'ye ulaşacağı tahmini kayda geçiyor. Diyanet, bütçeden aktarılan başlangıçtaki paradan 700 milyon TL daha fazla harcayacağını tahmin ediyor ve bunu açıklıyor.

Raporda kamuoyuyla paylaşılan birkaç harcama kalemini aktaralım:

- Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü'nün bastırdığı eserler için ocak-haziran döneminde 10 milyon 783 bin TL harcanmış. Temmuz-aralık döneminde ise 9 milyon 620 bin TL harcanacakmış. (Not: Listedeki eserlerin 20 bin adedini Kürtçe Kuranıkerim oluşturuyor)

- Diyarbakır'daki Dini Yüksek İhtisas Merkezi inşaatına 5 milyon TL, Yozgat Eğitim Merkezi'ne 7 milyon TL, Başkanlık Kütüphanesi'nin onarımı için 2 milyon TL, 29 Kuran kursu için 2 milyon TL, yatılı Kuran kurslarına iaşe bedeli için toplam 19 milyon TL gönderilmiş veya gönderilecek.

Raporda sıralanan faaliyetler arasında bir de Rize ve Trabzon müftülüklerinde düzenlenen Aile Okulu Seminerleri var. Seminerlerde, "çocuklara yönelik bilinçaltı mesajlar ile çocuklara mahremiyet bilincinin kazandırılması" gibi konular işlenmiş.

Peki, Diyanet'in fazladan harcayacağı 700 milyon TL bütçe açısından ne anlam ifade eder?

Bu yıl üç siyasi partiye bütçeden aktarılan toplam Hazine yardımından, 170 milyon TL daha fazla mesela. (Hazine yardımı 531.1 milyon TL aktarıldı.)

Cumhurbaşkanı ile Başbakan'ın altı ayda harcadığı örtülü ödenekten ise biraz daha az. (Ocak-haziran döneminde harcanan para (797 milyon TL.) (Kaynak:Cumhuriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Diyanet İşleri Başkanlığı Cumhuriyet Gazetesi Maliye Bakanlığı Çiğdem Toker Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (109)

GÜNDÜZ:

ADAMLAR HER CUMA PARA TOPLUYORLAR. CEMAATLAR TİRİLYONLUK KERMESLER YAPIYORLAR. KAÇAK KAYIT DIŞI PARALARI ARKASINA NAMAZDA DURDUĞUMUZ İMAMLAR VE AKP YÖNLENDİRİYOR

Yanıtla045
FULL REALİST:

KAYNAĞA DİKKAT !!! CUMHURİYET GAZETESİ

Yanıtla295
dara:

Şaşırmadık . . Ne Zaman ki Havuz Medyası Gerekleri Yayınlar O Zaman Şaşkınlık Yaşayabiliriz . . UTANMAZLAR !

110
kaan:

kim yazacaktı star gazetesi mi yoksa a haber mi güldürme adamı

09
sez65:

cumhuriyet gazetesi birazda hdp lilerle ilgili yazı yazsa da tarafsızlığına inansak

Yanıtla1416
.......:

Gazete tarafsız olmak zorunda değil, tarafsız olması gerekenler malum.

13
sen yandaş medyaya inan:

sen okuma zaten yandaş medyaya inan

01
vatandaş:

camilerin parasını utanmadan her cuma istiyorsunuz, bunlar bu ödeneği ne yapıyor.

Yanıtla138
realisto:

Bu haber üzerine ''Yolsuzluk hırsızlık değildir'' diye fetva çıkaran diyanetimizden, '' israf haram değildir'' şeklinde bir fetva bekliyoruz.

Yanıtla120
ÖĞRENÇİ:

BU ADAM BU ARABA YAKIŞMIŞ. BİR UÇAĞA İHTİYACI VAR

Yanıtla164
Tüm 109 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title