Haberler

Dondurmasının Sırrı Olan Keçiyi de Markalaştırdı

Abone Ol

Türkiye'nin Önemli Dondurma Markası Mado, 12 Milyon Dolarlık Yatırım Yaparak Modern Bir Keçi Çiftliği Kurdu. Saanen Keçisini Melezleştiren Firma Bu Keçiye de 'Madobeyazı' Adını Verdi.

Türkiye'nin önemli dondurma markası Mado, 12 milyon dolarlık yatırım yaparak modern bir keçi çiftliği kurdu. Saanen keçisini melezleştiren firma bu keçiye de 'Madobeyazı' adını verdi.

 Mado, Maraş dondurmasındaki lezzetin sırrı olarak gösterilen keçi sütünü üretmek için harekete geçti. Türkoğlu ilçesine bağlı Kılılı beldesinde toplam 600 dönüm alan üzerine 12 milyon dolara modern bir çiftlik kuran Mado, ilk etapta 10 bin keçiye ulaşmayı hedefliyor.

100 yıllık dondurma geleneğine sahip olan Kanbur ailesi, Kahramanmaraş'ta son 30 yılda Mado markasıyla bir yandan dünyaya açılırken bir yandan da farklı projelerle yakaladıkları bu başarıyı devam ettirmek istiyor. Aileden dondurmacı olan Mado Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, dondurmanın vazgeçilmezi olan keçi sütünün bu sektör için stratejik bir ürün haline geldiğini belirterek, keçi sütünü sadece dondurma için düşünmediklerini, önümüzdeki yıllarda farklı marka ve ürünlerle gıda piyasasına gireceklerinin mesajını veriyor.

MADO, SAANENİ MELEZLEŞTİRDİ

İsviçre patentli Saanen keçisini bölgeye getiren Mado, yaklaşık 1 yıldır önemli bir poje üzerinde çalışıyor. Önce 600 dönüm alan üzerinde modern bir çiftlik kuran firma, üniversiteden destek alarak Saanen keçisi ile Halep keçisini melezleştirmeye başladı.

İlk başta ciddi kaygılarının bulunduğunu anlatan Mehmet Kanbur, geldikleri noktada projenin başarılı olduğunu ifade etti. Saanen keçisinin hem çok süt verdiğini hem de üçüz-dördüz doğurduğunu kaydeden Kanbur, melez keçiye de “Madobeyazı” adını verdiklerini belirtti.

Çiflikte yaklaşık bin keçinin bulunduğunu ifade eden Kanbur, amaçlarının, yetiştirdikleri Madobeyazı keçisini bölgede yaygınlaştırmak olduğunu dile getirdi. Kanbur, “Şimdi yeni bir projeyi hayata geçirebilmek için yola çıktık. Buradaki yavru keçileri ailelere dağıtacağız. Üstelik bunun için başlangıçta herhangi bir ücret almayacağız. Her aileye 25 Madobeyazı keçisinin yanında 5 yıl süt alım garantisi de veriyoruz. Buradaki hedefimiz ise yılda bin keçiyi vatandaşlarımıza verebilmek. Böylelikle özellikle kırsaldaki vatandaşlarımız için önemli bir geçim kaynağı oluşturmuş olacağız” diye konuştu.

KEÇİ SÜTÜ PAKETLEME TESİSİ DE KURACAK

Keçi sütünün besin ve mineral değerleri açısından anne sütüne en yakın süt olduğunu anlatan Kanbur, ileriki aşamalarda Kahramanmaraş'a keçi sütü paketleme tesisi de kuracaklarını kaydetti. Kanbur şöyle devam etti: "Bunun için aslında her şeyimiz hazır. Pazarlama yöntemini de belirledik. Türk halkını keçi sütü ile karşılaştırmayı hedefliyoruz. Modern bir tesiste hijyenik ortamda hazırlayacağımız sütü büyük marketlere de vereceğiz" diye konuştu.

YABANCI SERMAYE İLE ORTAKLIK

Küresel dünyada yabancı ortaklıkların önemine dikkati çeken Mehmet Kanbur, sözlerini şöyle tamamladı:

“Hiç kimse artık pastayı tek başına yiyemiyor. Çok para da kazanamıyorsunuz. Bizim ticaretteki felsefemiz şu. Gelin hep beraber kazanalım. Birlikte çalışalım birlikte kazanalım. Onun için Uzakdoğu'ya açıldık.

Onun için yabancı ortaklıklara önem veriyoruz. Şimdi bu keçi projesinde de yabancı sermaye ile görüşüyoruz. Ama bu çok basit bir iş olmayacak. Sütten peynire, sucuktan diğer ürünlere komple bir sistem geliştirmeyi planlıyoruz. Her şeyinden faydalanmak istiyoruz. Tabii bunu yaparken de markalaşmayla beraber gideceğiz.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title