Haberler

Dünya Sakız Devi Doğuyor

Abone Ol

Dünyanın En Büyük Şekerleme Firmalarından Olan Mars, Sakız Sektörünün Devi Wrigley'i 23 Milyar Dolara Satın Alıyor. Satın Alma ile Birlikte Dünyanın En Büyük Sakız Devi Doğacak.

Dünyanın en büyük şekerleme firmalarından olan Mars, sakız sektörünün devi Wrigley'i 23 milyar dolara satın alıyor. Satın alma ile birlikte dünyanın en büyük sakız devi doğacak.

Mars'ın hisse başına 80 dolar ödeyecek. Bu rakam, Wrigley'in kapanış fiyatının 28 fazlasına denk geliyor.

Sakız pazarının son yıllarda hızlı bir şekilde geliştiğini belirten analistler, özellikle süt ve şekere gelen zamların ardından sakız üretiminin çikolata üretimine göre daha kârlı hale geldiğini ifade ediyor.

117 yıllık bir firma olan Wrigley, sektöre çorba satışı ile girdi. Daha sonra sakız üretimine yönelen şirket, aradan geçen yıllar içerisinde sektörün en büyük oyuncularından biri haline geldi. Juicy Fruit  ve Wrigley's Spearmint markaları ile bilinen Wrigley, son yıllarda ABD pazarında Cadbury firmasının Trident ve Dentyne markalarına karşı pazar kaybediyordu.

1911 yılında kurulan ve Snicker markası ile tanınan Mars ise yıllık 25 milyar dolar satış rakamına ulaşıyor. Cirosunun yarıya yakınını çikolata ve diğer şekerlemelerden elde eden şirketin, Whiskas markası ile evcil hayvan gıda sektöründe önemli bir yeri bulunuyor.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title