Haberler

Eğitim Teknolojileri ve Okul Ekipmanları Fuarı Educashow, Kapılarını Açtı

Abone Ol

Eğitim teknolojileri ve okul ekipmanları fuarı Educashow, kapılarını açtıİSTANBUL - Türkiye'nin en büyük eğitim teknolojileri buluşmalarından biri olan Educashow, İstanbul Kongre Merkezinde başladı.

Eğitim teknolojileri ve okul ekipmanları fuarı Educashow, kapılarını açtı

İSTANBUL - Türkiye'nin en büyük eğitim teknolojileri buluşmalarından biri olan Educashow, İstanbul Kongre Merkezinde başladı. 2 Nisan'a kadar sürecek olan Educashow'da pek çok yeni ürün ve etkinlikler gerçekleşecek.

Türk eğitim sistemini yeni modeller ve teknolojiler doğrultusunda modernize etme, öğretmenlerin becerilerini çağın ihtiyaçlarına göre geliştirme hedef ve vizyonuyla yola çıkan Boyut Group, MEB işbirliği ile bu yıl Educashow'un 10'uncusu düzenliyor. Fuar, İstanbul Kongre Merkezinde başladı. Fuarın açılışına Milli Eğitim Bakanlığı Yenilikçi Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, Educashow Eğitim Teknolojileri ve Okul Ekipmanları Fuarı Genel Müdürü Orçun Fida, fuara katılan kurumların temsilcileri ve ziyaretçiler katıldı.

Educashow'un 10'uncu yılı olduğunu belirten Educashow Eğitim Teknolojileri ve Okul Ekipmanları Fuarı Genel Müdürü Orçun Fida, "Bu fuar, Türkiye'de eğitim teknolojileri ve ekipmanları anlamındaki tek fuar. Avrupa'yı düşünürsek onların nüfusu kadar bizim eğitmen sayımız var. Türkiye için çok önemli bir kriter. Eğitim sektöründe çalışanlar ya da okuyanlar olarak 20-25 milyondan bahsediyoruz. Bu nedenle teknolojiyi takip etmek, yakalamak ve yeni ürünleri öğrencilerin önüne sunabilmek çok önemli. 100'ün üzerinde kurum, etkinlik dahilinde bizimle birlikte. Stantlarda yaptıkları çalışmaları iletecekler. Çok ilginç projeler var. robotikten tutunda nano teknolojilerine kadar farklı ürün kategorileri var. 3D'de öğrenciler sanal olarak bir insan vücuduna girip vücudun içinden sağlıkla ilgili organları ve diğer alanları görebiliyorlar. Coğrafi olarak dünyanın çeşitli alanları 3D'de hissederek görebiliyorlar. Bu konular, öğrenciler için teknolojiye bağımlı olduğumuzdan önemli. Eğitim alanın önemli birçok kurum 4 gün boyunca öğretmenlerimize eğitim verecekler" dedi.

"Öğretmenler de büyük katkısı olacak"

Educashow'un öğrencilerin yanında öğretmenlere de büyük katkıları olduğunu dile getiren Fida, "Her şeyin başı öğretmenlerimiz. Öğretmenlerimiz görecek, beğenecek ve deneyimleyecek ki, öğrenci ve okullarına ürünü sunabilsinler. Sektöre en büyük katkılarında biri de öğretmenlere yönelik burada yaptığımız çalışmalar. Öğretmenlerimizi 4 gün boyunca etkinliğe bekliyoruz. Buradaki etkinliklerden faydalanmalarını istiyoruz. Bu etkinliklere katıldıkları sürece hem kendileri geliştirme hem de okullarına yönelik yeni imkanlar sunma fırsatlarını yakalayacaklar" şeklinde konuştu.

Fuarda işbirliği yaptıkları kurumlara değinen Fida, "Öncelikle MEB YEĞİTEK var. Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak organizasyonu düzenliyoruz. 'Fatih Projesi' ile burada yer alıyorlar. Atölyeler tarafında ise Microsoft'dan Intel'ine kadar birçok kurum var" dedi.

Fuarın açılışında konuşan MEB YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı ve yapacağı projelerden bahsettikten sonra hedeflerini açıkladı. Tırnakçı, "Hedefimiz, az hasarla geleceğin dünyasına çocuklarımızı hazırlamak. Teknolojiyi bilgili ve bilinçli kullanmalarını sağlamak. Geleceğin Türkiye'sini inşa ve imar ederken, onlardan bilinçli, bilgili, hedefleri belli, insanlığa saygılı, toplumu önceleyen fertler yetiştirmek. Bunun için uğraşıyoruz. Teknolojiyi onlara sunuyoruz ve nasıl kullanacaklarını öğretiyoruz. Onlardan geleceğin Türkiye'sini imar ve inşa etmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Fuara katılan robot firmasının Genel Müdürü Mehmet Halit Calayır, 'Nao Robot' isimli robot hakkında şu bilgiyi verdi: "Yapay zeka geliştirme platformu robotu. Öğrencilerin eğitimi için kullanıyor. Çok farklı alanlarda kullanılıyor. Kodlama eğitiminde kullanıldığı gibi otistik çocuklar veya İngilizce eğitiminde kullanılabiliyor. Robot, konuşuyor ve konuştuğunu anlayabilir. Hareket edebiliyor, çocuklarla iletişimler kurabiliyor. Çocuklar kendi projelerini istedikleri gibi kendi hayalindeki robotu, bu robotun zekasına kodlayabiliyor".

Eğitimde kullanılacak robotlar Educashow'da

'Eğitime gelecek ol' sloganıyla düzenlenen Educashow'un bu yıl ki konukları ise robotlar. Yeni robot modelleri ile robotik teknolojisinin eğitimde kullanılış biçimlerinin görücüye çıktığı Educashow'da ayrıca, dikkat çekici 3D sınıf uygulamaları ve özel tasarımlı gözlüklerin öğrenmeye yaptığı katkılar örnek uygulamalarla sergileniyor.

Eğitim teknolojileri buluşmasında ziyaretçilerin yakından inceleme fırsatı bulduğu diğer ürünler ise şöyle: "Bilgisayar-laptop-tablet ve internet uygulamaları, ihtiyaca özel yazılımlar, akıllı okul sistemleri, yenilikçi laboratuvar modelleri, 3D yazıcılar, e-learning çözümler, sanal gerçeklik modelleri, sağlıklı güvenli ve kullanışlı bina yapıları, matbaa ve yayıncılık, engelli çözümleri, güvenli araç sistemleri ve taşıma modelleri, personel eğitimi, yeni eğitim teknikleri, danışmanlık, tekstil ve üreticiliği arttıran eğitim materyalleri".

Tırnakçı, eğitimdeki son gelişmeleri aktardı

Educashow kapsamında 4 gün boyunca pek çok seminer ve atölye çalışması da düzenlenecek. İlk semineri ise MEB YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı'nın katılımı ile düzenlendi. Tırnakçı eğitimde gelinen son projelerden bahsetti. 2 Nisan'da son bulacak olan eğitim programı, YEĞİTEK, ÖRAV, Microsoft, TED, SEV, ENKA ve Robert'in de aralarında bulunduğu pek çok kurumun uzmanları tarafından veriliyor. Öğretmenlerin, öğretmen adaylarının ve teknoloji uzmanlarının katılımına açık olan ücretsiz ve sertifikalı eğitim programında ele alınacak konulardan bazıları şöyle sıralandı: "Aktif öğrenme ile öğrenen sınıflar, arttırılmış gerçeklik ve 3D, görsel okur yazarlık ve inografik, öğrenci merkezli motivasyon tasarımı (oyunlaştırma), eğitimde sanal gerçeklik (Google expeditions), BBC microbit ile robotik, eğitimde hologram kullanımı, eğitimde minecraft kullanımı, mini arduino laboratuvarı: (Tinylab ile kodlama ve elektroniği buluşturma), eğitim teknolojilerinde ölçme ve değerlendirme (Anlık geribildirim ve biçimlendiricileri değerlendirme) ve K-12'deki stem eğitimi uygulamalarının beceri, yetenek ve yetkinlik boyutlarında değerlendirilmesi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title