Haberler

Ekonomi anketinden iktidar ve muhalefeti üzecek sonuç: Ekonomi kötüye gidiyor, muhalefetin düzeltecek kadrosu yok

Güncelleme:
Abone Ol

Yapılan bir ankette vatandaşlara, ekonomideki gidişat ve mevcut ekonomik durumu muhalefet kadrolarının düzeltip düzeltemeyeceği soruldu. Katılımcıların yüzde 75,5'i ekonominin kötüye gittiğini belirtirken yüzde 56'lık kesim ise muhalefet partilerinin mevcut ekonomik durumu düzeltecek kadrolara sahip olmadığını ifade etti.

Anket şirketleri, sokaktaki vatandaşın nabzını tutarak ülkenin gidişatı hakkındaki fikirlerini soruyor. ASAL Araştırma'nın "Türkiye Siyasi Gündem Nisan 2024 Araştırması"ndan hem iktidarı hem de muhalefeti üzecek ve bir o kadar da düşündürecek sonuçlar çıktı.

YÜZDE 75 "EKONOMİ KÖTÜYE GİDİYOR" DEDİ

20-21 Nisan tarihlerinde 26 ilde 2 bin kişiyle yapılan ankette katılımcılara "Günlük yaşamınızı düşündüğünüzde, genel olarak Türkiye Ekonomisi için 'iyiye' mi yoksa 'kötüye' mi gidiyor diyebilirsiniz?" sorusu yöneltildi.

Katılımcıların yüzde 18,5'i "İyiye gidiyor" yanıtını verirken, "Kötüye gidiyor" diyenlerin oranı yüzde 75,5 oldu. Yüzde 6'lık bir kesim ise "Fikrim yok" cevabını verdi.

Ekonomi anketinden iktidar ve muhalefeti üzecek sonuç: Ekonomi kötüye gidiyor, muhalefetin düzeltecek kadrosu yok

YÜZDE 56 MUHALEFET KADROLARINA İNANMIYOR

Araştırmanın bir diğer sorusu ise "Muhalefet partilerinin mevcut ekonomik durumu düzeltecek kadrolara sahip olduğunu düşünüyor musunuz?" oldu.

Katılımcıların yüzde 56'sı "Hayır, düşünmüyorum" diye belirtirken yüzde 34,8 "Evet, düşünüyorum" dedi. "Fikrim yok" diyenler ise yüzde 9,2 olarak ölçüldü.

Ekonomi anketinden iktidar ve muhalefeti üzecek sonuç: Ekonomi kötüye gidiyor, muhalefetin düzeltecek kadrosu yok

Haberler.com / Eymen Dursun - Ekonomi

Ekonomi Finans Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
1000

Yorumlar (8)

Umut Mergen:

DURMAK YOK REISLE DEVAM

Yanıtla3214
Yakup SGZ:

İşte bu yüzden Yeniden Refah Partisi diyoruz Harici Kim gelirse gelsin düzeltemez bu enkazı

Yanıtla209
Kadir Han:

böyle giderse millet açlıktan ölür

Yanıtla713
özgün özen :

dogru sonuç..

Yanıtla713
Mehmet ŞaFaK:

avmler, kafeler, eğlence yerleri full dolu, tuhaf...

Yanıtla44
Çavo Mavo:

Millet nefes almasınmı ne yapsınlar kimisi koz arkadaşına sevgilisine rezil olmamak için son parasıyla oturuyo o cafelere avmlere

14
emin demirtaş:

bildiğin ekonomi bitti fahiş fiyat deniliyor internet faturaları telefon faturaları devletin kendi aldığı harçlar vergiler almış başını gidiyor düzeltecek olsalar önce oradan başlamaları gerekir aha bu çeyrekte aha bu temmuzda diye diye epeyce halk olarak oyalandık

Yanıtla15
Yusuf Kanat:

bu haberi de iktidar yanlısı anket şirketi yapmış

Yanıtla13
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title