Haberler

Elektrikte Bir Dönem Sona Eriyor!

Güncelleme:
Abone Ol

Elektrik aboneleri ile dağıtım şirketlerini karşı karşıya getiren faturalandırma dönemine ilişkin yeni süreç başlıyor.

Ayın ilk 20 günü veya 50'nci günde faturalandırma dönemi sona eriyor. Henüz son şekli verilmeyen taslak çalışmaya göre elektrik faturasında 25 ila 35 gün arasında bildirim bırakma zorunluluğu getiriliyor. 'dan Ercan Baysal'ın haberine göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) konuya ilişkin yönetmelik değişikliği önümüzdeki günlerde karara bağlanacak.

40 MİLYON ABONEYİ KAPSIYOR

Elektrik faturalarına ilişkin mevcut yönetmelikte faturalandırmanın 30 günden az olamayacağı belirtilmesine rağmen bazı dağıtım şirketleri buna dikkat etmemişti. Sektör temsilcilerinden edinilen bilgilere göre elektrik dağıtım şirketleri yaklaşık 40 milyon elektrik abonesinin sayacını 25-35 gün arasında okuyup faturalandıracak. Herhangi bir şekilde mücbir sebep yoksa bu dönemin dışında faturalandırılması halinde önce uyarı sonra cezai yaptırım uygulanacak. Geçmişte kış şartları ve diğer nedenler sebebiyle faturaların erken ya da geç okunabildiğine dikkat çeken bir elektrik dağıtım şirketi yetkilisi "Tüketiciler 40-50 günlük faturalarla karşılaşınca hem ödemekte zorlanıyor hem de zam geldiğine yönelik bir düşünce olabiliyordu. Şimdi hava şartları gibi mücbir bir sebep yoksa belirlenen süreler içerisinde sayaçlar okunarak faturalandırma yapılacak" dedi.

ÖZEL EKİP KARNE VERECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile EPDK vatandaşların kaliteli elektrik temin edebilmesine yönelik çalışmalarını yürütüyor. Bu kapsamda Enerji Bakanı Berat Albayrak'a bağlı olarak çalışacak özel ekip dağıtım şirketlerine 4 kriter üzerinden karne verecek. Bakanlık şirketleri tedarik kalitesi ve sürekliliği, yatırımlar, müşteri hizmetleri ile kurumsal iletişim konularında denetleyecek. Enerji Bakanlığı'nın özel önem verdiği konulardan birisini 'Abone başına düşen müşteri temsilcisi sayısı' oluşturuyor.

30 SANİYEDE CEVAP

Çağrı merkezi konusunda 'Abone başına düşen müşteri temsilcisi sayısı' kriterinin önümüzdeki süreçte önem kazanacağı belirtiliyor. Bu alanda yeni hedefler belirlendi. Bunun yanında hali hazırda var olan '15 gün içinde yazılı cevap' ve 'Maksimum 30 saniyede çağrı karşılama' kriterlerinin yanına 'maksimum hatta bekletme süresi', 'sorun çözme oranı', 'konuşma kalitesi ve bilgi düzeyi' ile cevaplama oranı' gibi yeni değerlendirme kriterleri de olacak.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Ercan Baysal Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (28)

m salman:

dağıtım bedeli kayıp kaçak bedeli gibi bedelleri biz ödemek istemiyoruz elektirik 1970 yılında devletimiz dağitmiş köyümüze o zamanlarda alınmayan dağitım bedeli şimdi niye alınıyor zaten kurulu bir düzen yeniden kuruyomuş yeni bir hizmetmiş gibi dağıtım bedeli her faturadan kesilmesi bir soygun dur dağıtamıyosan bırak kacak kullanan aboneyi bulup cezasını veremiyosa beni niye cezalandırıyosun bizmiyiz suclu bizmi kaçak kullanıyoruz bizniyee ödeyeli, m bu ücretleri

Yanıtla020
derbeder:

elektirik işi başlı başına dürüst vatandasın soyulma işidir kanunu olupta uygulayaman devlet devlet olamamıştır

Yanıtla019
İnka:

Elektriği kaçak kullananlara gereğini yapmadan, yasal abonelerin üzerine yıkarak kamufle eden zihniyetin sahibine elektrik verip titretmeli.

Yanıtla014
bismil:

diyarbakır bismilde 100 evden 98 kaçak kullanıyor tedaş da buna göz yumuyor gelin bakın çıplak gözle bile kaçaklar görünüyor yetkililer gelsin baksınlar

Yanıtla013
vatandaş................:

birde kaçak kullanım bedelini namuslu insanlardan alacakların kaçak kullananları cezalandırsalar. . halk daha iyi bir oh çekecek ama nerde. . .

Yanıtla013
hasan:

bende vatandaş oh diyecek diye başlık atınca fatura daki usülsüz alnan vergiler kayıp kaçak bedeli dagıtım bedelleri düşülecek sandım yazıklar olsun milleti soyduranları allah kahretsin

Yanıtla013
Zıkkımın Kökü Ziftin Peki:

Harama bulaşmadan bedelini ödediğin her maddi veya manevi değeri kendi tasarrufunda kullanabilirsin. Bedelini başkasına ödeterek ve karşılığında hiç bir şey vermeyerek tükettiğin, kullandığın her maddi ve manevi değer haramdır, kaçaktır, hırsızlıktır, namussuzluktur. Bunu yapanın İslam''la Müslümanlıkla ilgisi olamaz. Kul hakkı doğurur.

Yanıtla012
Tungu:

Kul hakkımı helal etmiyorum.

08
Sendai:

Gerçek Müslüman 80 milyonluk Türkiye''de kaç tane kaldı ki? Dünya''da kaç kişi ki? Uygulama o zaten. Kayıtlı aboneye paylaştırılıp tahsil ediyorlar.

03
Mesut D. Edep...Edep...:

Yorumunuza tamamen katılıyorum. . . Lakin devlet ve hükümet mekanızması zaten bu gibi kanunsuz davranışları önlemek için vardır. . Birde bu kayıp kaçakların bedelini normal vatandaşa ödetenin durumu nedir. . . Eğer mekanizmalar görevini yapamıyorsa ve de haksız yere bu kayıp kaçak bedelini masum vatandaştan tahsil ederse o da müslüman değildir. . . Çünkü ortada mevcut haksızlığa göz yummakta zaten dine aykırı ve haram bir davranıştır. . . Selam. . .

02
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title