Haberler

Emekli temmuzda ne kadar zam alacak? Masadaki rakam pek tatmin edici değil

Güncelleme:
Abone Ol

Enflasyon ve durmadan artan hayat pahalılığı karşısında aylıkları her geçen gün daha da eriyen emeklilerin gözü kulağı temmuz zammına çevrildi. Tahminler tutarsa 6 aylık TÜFE yüzde 25.5 düzeyine çıkacak. Bu durumda işçi emeklileri yüzde 25.5, memur ve memur emeklilerinin zammı ise yüzde 9.1 enflasyon farkı, yüzde 10 toplu sözleşme zammı olmak üzere toplam yüzde 20'de kalacak.

Mevcut enflasyon verileri ile mayıs ve haziran enflasyon tahminleri işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin temmuzda yüzde 25 civarında zam alacağını, memur ve memur emeklilerinin zammının ise yüzde 20 civarında kalacağını gösterdi. Kök aylıkları düşük kaldığı için 10 bin lira ödenen en düşük emekli aylığına ise zam yapılıp yapılmayacağı hâlâ açıklanmadı.

6 AYLIK TÜFE YÜZDE 25 DÜZEYİNDE OLACAK

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, enflasyon ilk 4 ayda yüzde 18.72 oldu. Mayıs enflasyonu ise gelecek hafta netleşecek. Merkez Bankası anketleri TÜFE'nin mayısta yüzde 3.04, haziranda yüzde 2.56 civarında gerçekleşeceğini gösteriyor. Tahminler tutarsa 6 aylık TÜFE yüzde 25.5 düzeyine çıkacak.

Emekli temmuzda ne kadar zam alacak? Masadaki rakam pek tatmin edici değil

ZAM YÜZDE 20'DE KALABİLİR

Bu durumda işçi emeklileri yüzde 25.5, memur ve memur emeklilerinin zammı ise yüzde 9.1 enflasyon farkı, yüzde 10 toplu sözleşme zammı olmak üzere toplam yüzde 20'de kalacak. Enflasyonun bu şekilde gerçekleşmesi ve ilave zam yapılmaması halinde en düşük memur emeklisinin aylığı 12 bin 920 liradan 15 bin 504 liraya, en düşük işçi emeklisinin aylığı 10 bin 478 liradan 13 bin 146 liraya çıkacak. Kök aylığı 8 bin lira olup 10 bin lira emekli aylığı alanların kök aylığı 10 bin 37 lira, 10 bin lira olanların 12 bin 546 lira olacak.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Enflasyon farkı Memur Zam Gündem İş Dünyası Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (26)

faruk duman:

hic yapılmasin hepsi şükürcü zaten

Yanıtla74209
Güray Dilli :

Yolsuzluk yapan rahatça geziyor , gören de ses çıkarmıyorsa başına gelecekleri kabullenmiş demektir. Daha ne diyeyim..

980
Mengele:

Teklif masada daha gecmedi gecmasi mümkün degil para yok paralar eyt li emeklilere gitti zam yok umut etmeyin ayin basinda maas gelirse sevin gelmeyebilirde

Yanıtla11180
Banu Boran:

Takıldınız eyt konusuna. O bir haktı be geri alındı. Bu kadar . Hatta geç bile kalındı.

121141
Ayhan Konca:

sen eyt diyorsun ya, sende eyt den emeklisin muhtemelen.

3282
T.C. GÖKBÖRÜ:

Ben sigortaya başladığımızda sen nerdeydin Ayhan 8500 gün sigorta parası ödedim 5500 den emekli ettiler sonuç 10 bin lira

014
faruk merttürk:

Banu, haklısın geç kalındı ve geç kalınırken biz mağdur olduk. Neden biz mağdur olduk? Neden hâlâ mağdur oluyoruz. Eytden önce amcaların maaşını biz ödedik. Şimdide sizin maaşınızı biz ödüyoruz.

00
Turgut KARAÇAY:

Emekli, memur, çiftçi......Bakurlu, ssk li emekli sandigi....sanki bir kismi baska ulkede.Memleketteki enflasyondan farklimi etkileniyorlar? Neden her kesime ayni fark verilmiyor? Nasil bir ulkede yasiyoriz, Adalet hukukuk kalmamis......Adi kalmis sadece ADALET VE KALKINMA PATI.....SI.

Yanıtla687
FENERBAHCE SAMPIYON:

Yaşasın bu sene gerçekten emekli yılı bizleri çok mutlu ettiler

Yanıtla486
Ayhan Konca:

adamlar boşuna tasarruf tedbiri yasalaştırmadılar temmuz maaşları öncesi, fazla beklenti içine girmeyin kalbiniz çıt diye kırılır yoksa.

Yanıtla455
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title