Haberler

Emekliye fark ödemesi 7 Ağustos'ta yapılacak

Güncelleme:
Abone Ol

En düşük emekli aylığının 12.500 TL'ye yükseltilmesinden oluşan fark ödemesi 7 Ağustos'ta hesaplarda olacak.

En düşük emekli aylığına ilişkin kararın yürürlüğe girmesi sonrası, maaş farklarının hesaplara yatacağı tarih belli oldu.

Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerinde, en düşük emekli aylığını 12 bin 500 liraya yükselten 29'uncu madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmişti. Düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; yaşlılık, malullük, ölüm aylığı ödenenlere ve hak sahiplerine dosya bazında 10 bin lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 12 bin 500 liraya yükseltildi. Uygulamadan 3 milyon 703 bin 788 emekli yararlanacak.

Düzenlemeyle, 150 lira olan yurt dışına çıkış harcı da 500 lira oldu. Bu miktar her yıl değerleme oranına göre artacak Kanunla tüm sendikalı memurlar da toplu sözleşme ikramiyesi olarak 641 lira ikramiye alacak.

SGK DUYURDU

Kararın yürürlüğe girmesinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) yapılan açıklamada, "En düşük emekli aylığı 12.500 TL'ye yükseltildi, fark aylık ödemelerinizi 7 Ağustos'ta hesaplarınızdan çekebilirsiniz" ifadeleri yer aldı.

Haberler.com / Ayça Elal - Ekonomi

Ekonomi Güncel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (25)

Burak GUNES:

Herkes temmuz ayı içinde alırken neden emekliler ağustosta alıyor çünkü seslerini çıkarmadıkları için... Yazık!!

Yanıtla23111
Eskiden BeşTaş Oynardık Çamurda:

Emekli olabilmek için çocuk yapıp o çocuğun hükümete para vermesi gerekmiyor mu ?

77
Muzaffer Deligöz:

Burak bey, yazıyı okusanız niçin olduğunu anlayacaksınız da, tenkitten başka düşüncesi olmayanlar gibi soruyorsunuz..KANUN yeni çıktında onun için..

59
Erol :

2024 EMEKLİ YILI

Yanıtla886
Sevcan Demir:

Daha emeklinin sırtı yere gelmez

Yanıtla667
Gokay Ergul:

Neden o kadar geç veriliyo kasa da paramı kalmadı

Yanıtla953
Defenestration Enjoyer:

erken verse 2500 ile ne yapacaktın

130
Özcan Özcan:

DİKKAT ETTİYSENİZ TELEFONUNU GÖSTER DİYEN DAYILAR YOK ARTIK.ÇÜNKÜ EN ÇOK ONLAR EZİLDİ

Yanıtla446
YalancıSavar:

O dayılar öldü emekli maaşlarını da eşi alıyor. eşi de öldüyse kızı kıcasını foramliteden boşayıp emekli maaşını almaya devam ediyor. 7 göbek sülalesi emekli maaşı alıyor

529
sade vatandaş:

onların yerini gurbetçiler aldı o dayıları mumla aratıyorlar bunlardan bazı kendini bilmezler Türk halkına karşı kabul edilmeyecek ifadeler kullanıyorlar youtubeda sokak röportajları gurbetçiler diyin içiniz elveriyorsa çıkan videoları izleyin

26
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title