Haberler

Emlak ve gayrimenkul sektöründe vergi düzenlemesi

Güncelleme:
Abone Ol

Karagülle İnşaat'ın yönetim kurulu Başkanı Kamuran Akbay, emlak ve gayrimenkul sektöründeki yeni vergi düzenlemesini değerlendirdi. Yeni düzenlemeye göre, gayrimenkullerde 5 yılı aşan mülkiyetlerde vergi alınacak ve bu vergi, güncel piyasa değeri üzerinden hesaplanacak. Akbay, düzenlemenin emlak piyasasında önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti ve piyasada daha gerçekçi fiyatlandırmalara yol açacağını söyledi.

Emlak ve gayrimenkul sektöründeki kanun düzenlemesine ilişkin konuşan Karagülle İnşaat'ın yönetim kurulu Başkanı Kamuran Akbay, "Bu yeni düzenlemeye göre; gayrimenkullerde 5 yılı aşan mülkiyetlerde vergi alınacak ve bu vergi, rayiç bedel yerine güncel piyasa değeri üzerinden hesaplanacak" dedi.

Akbay, yaptığı değerlendirmede, yeni düzenlemenin emlak piyasasında önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Akbay, "Özellikle mülklerin güncel piyasa değeri üzerinden vergilendirilmesi daha adil bir sistem getirecek. Bu durum, gayrimenkul sahiplerinin mülklerini gerçek değerinde satma eğilimini artıracak ve piyasada daha gerçekçi fiyatlandırmalara yol açacak" diye konuştu.

'DEĞERİNE GÖRE VERGİLENDİRİLMESİ UZUN VADEDE DAHA ADİL BİR SİSTEM OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLİR'

Kamuran Akbay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Akbay, 'Gayrimenkul sahipleri için bu düzenleme, özellikle mülklerinin değeri artanlar açısından daha yüksek vergiler anlamına gelebilir. Ancak, gerçek değerine göre vergilendirilmesi uzun vadede daha adil bir sistem olarak değerlendirilebilir. Bu düzenleme piyasa şeffaflığını artıracağı ve spekülatif hareketleri azaltarak uzun vadeli yatırımları teşvik edeceği öngörülüyor" ifadelerini kullandı.

Yeni düzenlemenin yerel yönetimlerin gelirlerini artırarak kamu hizmetlerine daha fazla kaynak ayrılmasına katkı sağlayacağını belirten Akbay, " durum emlak piyasasında bir dengeleme ve şeffaflaşma sürecini beraberinde getirecek. Belediyeler ve diğer yerel yönetimler, mülklerin gerçek değerlerine dayalı olarak daha fazla gelir elde edebilecekler" dedi.

'DAHA BİLİNÇLİ VE GERÇEKÇİ BİR VERGİLENDİRME İLE KARŞILAŞMALARI, SEKTÖRÜN SAĞLIKLI GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK'

Sektördeki tepkilere de değinen Akbay, bazı yatırımcılar ve emlak sahiplerinin daha yüksek vergilerden endişe duyduğunu, ancak sektör profesyonelleri ve uzun vadeli yatırımcıların bu düzenlemeyi olumlu karşıladığını ifade etti. Akbay son olarak şunları söyledi:

"Getirdiği şeffaflık ve adalet, uzun vadede sektöre duyulan güveni artırabilir. Sonuç olarak, Türkiyede emlak ve gayrimenkul sektöründe yapılan bu yeni düzenlemenin piyasayı daha adil, şeffaf ve sürdürülebilir hale getirmesi bekleniyor. Gayrimenkul sahiplerinin daha bilinçli ve gerçekçi bir vergilendirme ile karşılaşmaları, sektörün sağlıklı gelişimine katkı sağlayacak. Ayrıca, piyasa değerlerine dayalı vergilendirme, yerel yönetimlerin gelirlerini artırarak kamu hizmetlerinin kalitesini yükseltecek. Bu önemli değişikliğin sektörde yaratacağı etkileri yakından izlemeye devam edeceğiz.'

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Güncel İnşaat Emlak Kamu Emlak Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (9)

Recep Serkan altıparmak:

Bu ve benzer şirket isminin geçtiği haberler biz tüketicilerin dikkatini çekiyor ve ilgili şirkete sizin sayenizde güven artıyor. Oysa habere konu ettiğiniz şirket pek çok kişiyi mağdur etmiş durumda hakkında pek çok dava açılmış bunları bir haberci olarak göz önünde tutmanız gerekiyor. Hiç olmazsa şikayet vara bari bakınız. Bu kadar her projesinde sorunu olan bir marka lehine haber yapmak sizleride sorumlu yapmaz mı .

Yanıtla011
Gökay Çölükoğlu:

Karagülle inşaat, Kamuran Akbay ile noterden satış sözleşmesi ile daire aldım ve tapumu alamıyorum. Mahkeme ile alacağım. Bu şahsı araştırmadan bu tür yayınlar yaparak başka kişilerin düşüncelerini etkiliyorlar. Şikayet var A yazılar yazdık ve sözleşmeleri gördükten sonra yayınları yaptılar. Sizde en azından haberci olarak buralara bir bakın. Şikayet var emin olmadan hukuk açısından, yayın yayınlanmaz.

Yanıtla09
Ozan Bingöl:

Tuzla happylife homes projesinin sahibi olan bu şirket ve bu şahıs onlarca kişiyi mağdur etmiştir yaptığınız bu paylaşım bir haber niteliğinden ziyade daha fazla mağdur olacak insanın gözüne perde çekecektir,emlak sektörü hakkında bilgi verip öngörülerde bulunacağına noter sözleşmeli daireleri sahiplerine vermek inşaatı zamanında bitirmek ve extra para istememek daha hayırlı olacaktır….Portalda haber yaparken daha dikkatli olmalısınız milletin günahına girmeye ortak olmayın.

Yanıtla07
Serdar Özkul:

Karagülle insaat ile onlarca aileyi magdur eden bir şahıs kendisi 1 sene önce teslim etmesi gereken projeyi teslim etmedigi gibi daire satin alan insanlardan yeni bir daire parasida talep etmektedir onlarca davalik magdur vardir burdaki roportajinda adaletden bahsediyor ama 3 sene once sattigi daireleri teslim etmeyip insanlara adil davranmiyor habercilik ilkesine yakisir sekilde davranip once bir arastimaliydiniz diye dusunuyorum

Yanıtla07
Yusuf Ünal:

Bu firma hakkında bu kadar mağduriyetler varken bu kişinin lehine araştırma yapmadan bu mecrada haber yapılması hayret verici.

Yanıtla06
Ahmet Yigit:

Karagülle inşaat sahibi Kamuran Akbay benim bildiğim onlarca aileye, Tuzla Happy Life Homes sitesinde mağduriyet yaşattı. Haberini yaptığınız şahsı hiç mi araştırma gereği duymadınız? Ta ki bu zamana kadar benim de takip ettiğim bir siteydiniz. Sizler gibi haber siteleri vatandaşın yol göstericisidir. Lütfen sloganınızda olduğu gibi %100 yorumsuz haberci olarak kalmayın bu tarz durumlarda. Halkın yol göstereni olun her zaman

Yanıtla02
Erdem KWAi:

Pek çok madur var o mağdurların haklarını verin karagülle inşaat dan alınan dairelerin neredeyse tamamına yakını fesh edildi mahkemelik olundu . Sikayetlerin şikayetvar da takip edebilirsiniz

Yanıtla01
emin tokak:

Dişinden tirnağından çoluk cocuğundan kısarak bu firmadan bir arkadaşım ev aldı. Şu an mahkemelik. Ne ev var ne de başka bişey. Bir firmayı överken geçmişine bakmalı. Bu yanlışlarını düzeltirse sözlerine itibar edilebilir.

Yanıtla00
Serkan Uluman:

Bu gibi şirketler haber ajansları aracılığıyla güven kazanıyorlar, oysa ki yaptıkları işler tam tersini gösteriyor. Karagülle inşaat kendi imzaladığı noter sözleşmesine bile uymayarak müşterilerini mağdur ediyor. Şimdi dava yoluyla dairelerimizi almak durumundayız. Sizler de bu tür haberleri yaparken bu firmaların geçmişlerini , piyasadaki durumlarını araştırmalısınız.

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title