Haberler

TBMM'de kabul edildi! En düşük emekli aylığı 12 bin 500 lira oldu

Güncelleme:
Abone Ol

En düşük emekli aylığının 12 bin 500 lira olmasını öngören kanun teklifi TBMM'de kabul edildi. Yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yaklaşık 3 milyon 703 bin emeklinin zam farklarının ağustos ayının başında alması bekleniyor.

Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde yer alan en düşük emekli aylığının 12 bin 500 lira olmasını amaçlayan 29. madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

ZAM FARKLARI AĞUSTOS AYININ BAŞINDA YATACAK

TBMM'den geçen yasanın Resmi Gazete'de yayımlanması da gerekiyor. Yaklaşık 3 milyon 703 bin emeklinin zam farklarının da ağustos ayının başında yatırılması planlanıyor.

TBMM'de kabul edildi! En düşük emekli aylığı 12 bin 500 lira oldu

1 TEMMUZ'DAN İTİBAREN GEÇERLİ

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Farkın ne zaman yatması önemli değil. 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olduğu için yatacak. Ay başında emekli maaşlarını alıyorsa 1 Ağustos'ta 12 bin 500 yerine 17 bin 500 alacaklar. Temmuz ayında farkları almayalı çok yüksek diye düşünüyorum" açıklamasında bulunmuştu.

ERDOĞAN: EMEKLİLERİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini belirterek şunları söylemişti: "Bizler toplumumuzun her kesimi gibi emeklilerimizin de daima yanındayız. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmemek için azami gayret gösteriyor, elimizden gelenin daha fazlasını imkanlar nispetinde yapıyoruz." diye konuşan Erdoğan, "Eldeki imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

TBMM'de kabul edildi! En düşük emekli aylığı 12 bin 500 lira oldu

Engelleri aşmayı kendimize şiar edinmiş bir iktidar olarak sürekli tüm vatandaşlarımızın refahını artırmak için sürekli yeni yol haritaları oluşturuyoruz. Ekonomik istikrardan taviz vermeden, popülizm tuzaklarına düşmeden en rasyonel adımı nasıl atarız anlayışı içinde hareket ediyoruz."

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Ekonomi

Tbmm Genel Kurulu Ekonomi Güncel Zam Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (85)

VATOZZ:

Bir atasözü vardır herkes ektiğini biçer.

Yanıtla18346
Mevlüt:

Evet bu az maaş alan emekliler erken yaşta emeklilik diye diye erken yaşta emeklik aldılar şimdi ektiklerini biçiyorlar

11961
ekrem celebi :

mevlut zoruna gıtmesın 43 yasında emeklı oldum sen calıs 65 yasına kadar.

6453
Akıllı olmalıyız:

Ekrem biz de seni beslioz çalışarak. Bari evini almış ol da sonra kira bile maaştan fazla diye ağlama.

1837
ekrem celebi :

akıllı kardeşim elhamdulıllah evımde var arabamda hatta eşim endonezyalı bali adasından yakında oraya tasınacağım bundan sonra tatıl yaparım sızlerde calısıp benım tatıl paramı odersınız.. 21 kusur emeklı maasımla orda gul gıbı gecınırım endonezya parası bızden degerlı olsda alım gucu dusuk yanı ev araba beyaz esya yeme ıçme orda ucuz..hanı mehmet sımsek endonezyanın asgerı ucretı dusuk dıyordu dusuk ama ev.araba ucuz bunu kıyaslamıyor.neyse şaka bır yana hakkımızı alsakta umarım sızlerde alırs

436
Savas Ozturk:

Vay canına emekliler Artık bir Abd turu yaparsınız …

Yanıtla18263
Sezgin Sezgin:

O para değil bi aileye, tek başına yaşayan bekar bir gence bile yetmez bir ay...

16228
Savas Ozturk:

Tüm sırrı bozdun reis ben gidiyorum

1080
Savas Ozturk:

Öyle mi aaaa :)))

1357
Savas Ozturk:

Ciddi olamazsın :)

954
Tüm 85 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title