Haberler

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte Bakan Şimşek'in önüne konulan 3 rakam

Güncelleme:
Abone Ol

AK Parti, en düşük emekli aylığının artması için çalışma başlattı. Düzenlemeden, kök maaşı 10 bin liranın altında olan 1.8 milyon emekli yararlanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu konuda bir çalışma yaparak emekliler için 3 alternatif rakam hazırladı. Bakan Işıkhan yaptığı çalışmayı da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sundu.

Haziran ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte netleşen zam rakamları doğrultusunda ayarlanan tutarlar milyonlarca memur ve emeklilerin hesaplarında gelecek hafta yatırılmaya başlanacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, temmuz ayında yüzde 24,73 oranında zam alacak. Ancak kök maaşı düşük olduğu için zamlı maaşı bile halen ödenen 10 bin liranın altında kalacak olan emekliler var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın da büyük mağduriyete neden olan bu konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma yaptığı ortaya çıktı. Bakan Vedat Işıkhan'ın çalışması 3 alternatiften oluşuyor.

  1. 11 bin 500 TL'ye,
  2. 12 bin TL'ye,
  3. 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesi.

KABİNEYE SUNUM YAPTI

Bakan Işıkhan'ın emekliye seyyanen zam yapılmasına ilişkin olarak kabine toplantısında bir sunum yaptığı öğrenildi. Vedat Işıkhan emeklilerin durumunun iyileştirilmesi konusundaki çabalarını sürdürüyor. Çalışma Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bu teklifler üzerinde bir çalışma yapacak. Üç alternatiften hangisi kabul edilirse Meclis'te yasalaştıktan sonra emeklilerimizin maaşına yansıtılacak. 10 bin TL alacak olan emeklilerimizin maaşının 12 bin TL'ye yükseltilmesi durumunda bundan 3 milyon 800 bin emekli yararlanacak. 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesi kabul edilirse 4 milyonu aşkın emeklimiz bundan istifade edecek.

MEMUR-SEN'DEN EK ZAM ÇAĞRISI

Öte yandan temmuzda memur ve memur emeklileri yüzde 19,31'lik enflasyon farkı zammı alacak. Memur-Sen, bu oranın yetersiz olduğu görüşünde. Memur ve emekliye ek zam yapılması gerektiğini söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Biz mevcut ortaya çıkan rakamın iyileştirme oranı olarak yüzde 19,31'in bu anlamda uzun vadede çalışanı zorlayacağı öngörüsünü yapıyoruz. Diliyoruz ki enflasyon aşağıya doğru çekilsin. Çünkü siz ne kadar zam alırsanız alın düşük enflasyon ve piyasa istikrarını sağlayamadığınız zaman aldığınız zam bir tarafa geri gider." diye konuştu.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Vedat Işıkhan Mehmet Şimşek Mehmet Şimşek AK Parti Politika Ekonomi Finans Finans Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (34)

Ben bilmemm:

Diğer tüm emeklilere de bu oranların yansıtılması gerek. Yoksa haksızlık olur. Benim suçum ne ???

Yanıtla32285
Sami İşgören:

kardeşim senin suçun adam gibi zamanında sigorta pirimini yatırmak.hatta yüksek maaş alayım diye yüksekten pirim yatırmak.

11200
Hek Tor:

Emekliyim, tüm emekli maaşları iptal edilsin, kasada kalan paranın haddi hesabı olmaz vallaaaa... İşte buna tasarruf denir. Onun yerine her aileye 300 metrekarelik bir OTLAK verilsin, 4 kişilik bir aileye yeter de artar bile, ot bol, hem de beleş, kira derdi yok, mis gibi temiz hava, şehir stresi yok....

2971
Ömer:

Emekliler 10 TL ile fıstık gibi geçiniyor, zama ne gerek var.

729
mehmet:

bıktık yatıyoz emekli kalkıyoz emekli. kendiniz istediniz neden ağlıyorsunuz.

Yanıtla5787
Emin Alıç:

10 bin iyi çok şükür diyenleri görelim

Yanıtla2586
Emir Emir:

ÜNİVERSİTE MEZUNU 1/4 DERECEDEN 30 YIL ÇALIŞMIŞ EMEKLİ DEVLET MEMURUYUM ÇALIŞIRKEN YÜKSEK PRİM ÖDEMEME RAĞMEN BUNUN KARŞILIĞINI ALAMIYORUM TARİHTE İLKDEFA MEMURA VERİLEN SEYYANEN ZAM MEMUR EMEKLİSİNE VERİLMEDİ BU ZAMMIN MEMUR EMEKLİSİNE VERİLMESİNİ İSTİYORUM.BU BENİM OY VERMEMDEKİ KRİTERİM.AZ PRİM ÖDEYEN İLE YÜKSEK PRİM ÖDEYEN NEREDEYSE AYNI MAAŞI ALACAK.KİMİN NE ALDIĞINI SORMUYORUM, BEN HAKKIMI İSTİYORUM.

Yanıtla1595
Vural Akbıyık:

hangi üniversitenin hangi bölümünden mezunsun?

4110
Vural Akbıyık:

merak ettim insan gibi bi soru sordum ama insan gibi bi cevap alamadım...

1424
Emir Emir:

VURAL BEY, ANKARA ÜNİVERSİTESİ.KALDIRIM MÜHENDİSLİĞİ DEĞİL.

1225
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title