Haberler

En Fazla Aboneyi Biz Kazandık

Abone Ol

Avea, Numara Taşınabilirliği Uygulamasının Başladığı 9 Kasım'dan 5 Şubat'a Kadar Geçen Sürede Diğer Gsm Operatörlerinden Toplam 463 Bin Kullanıcının Kendilerine Geçiş Yaptığını, Başka Operatörlere Giden Abone Sayısı Düşüldüğünde Abone Sayısında Net Artışın 244 Bin Olduğunu Açıkladı. Avea Bu Sonuçlarla Numara Taşınabilirliği Uygulamasında En Fazla Abone Kazanan Operatör Olduğunu Bildirdi.

Avea, numara taşınabilirliği uygulamasının başladığı 9 Kasım'dan 5 Şubat'a kadar geçen sürede diğer GSM operatörlerinden toplam 463 bin kullanıcının kendilerine geçiş yaptığını, başka operatörlere giden abone sayısı düşüldüğünde abone sayısında net artışın 244 bin olduğunu açıkladı. Avea bu sonuçlarla numara taşınabilirliği uygulamasında en fazla abone kazanan operatör olduğunu bildirdi.

Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçak, numara taşınabilirliği uygulamasında geçen süreyi değerlendirmek ve yeni tarifeleri açıklamak amacıyla düzenlediği basın toplantısında, şu ana kadar üç GSM şirketi kapsamında numara taşıma talebiyle toplam 1.3 milyon başvuru olduğunu ve bunların 1.1 milyon adetinin taşınmasının gerçekleştiğini söyledi. Koçak, Avea’nın toplam abone sayısı ve 2008 gerçekleşmeleri ile ilgili sonuçların 19-20 Şubat tarihlerinde ana hissedar Türk Telekom ile birlikte düzenlenecek toplantıda açıklanacağını kaydetti.

“GELEN GİDENİN İKİ KATI”

Koçak, “Numara taşınmasında 463 bin toplam ve 244 bin net abone sayısı ile en fazla yeni abone kazanan, yani bir numaralı operatör olduk. Numarasını Avea’ya taşıyanlar, giden abone sayısının nerdeyse iki katı. Kurumsal tarafta ise 7 bin 750 şirket, 43 bin adedin üzerinde kurumsal hattını Avea’ya taşıdı” dedi.

İlker Koçak, her yöne tarifeleri yanı sıra sınırsız konuşma paketlerinin numara taşınabilirliği uygulamasında önemli bir katkısı olduğunu belirterek “ Yıl sonuna kadar numara taşınabilirliğinde bir milyonun üzerinde bir sayıya ulaşmak konusunda iddialıyız” diye konuştu.

“SEKTÖRE EŞİT REKABET GELDİ”

Sektörde tüketici lehine rekabet ortamının yaratılabilmesi için numara taşınabilirliği uygulamasını sonuna kadar savunduklarını söyleyen Koçak, şimdi bu uygulama sayesinde eşit rekabet koşullarının oluştuğunu ve maliyetlerin tüketici lehine aşağı çekildiğini kaydederek şu görüşü ifade etti:

“Bize gelen aboneler kapsama alanı,kaliteli müşteri hizmetleri ve tarifelerimizden çok memnunlar.Bundan sonra da en iyisini gerçek fiyatla sunmaya, her biri alanında ilk olan tarifelerin yanı sıra kaliteli hizmetlerimiz sayesinde önümüzdeki dönemde de bu rakamın artacağına inanıyoruz. Biz müşterinin ayağına gidiyoruz. Tüm yönler ve sınırsız konuşma tarifeleriyle kullanıcının yararına olan uygulamalarımızı daha geniş kitlelere ulaştırmaya çalışıyoruz”

NUMARASINI TAŞIYANLARIN YÜZDE 80'İ FATURASIZ HATLARDAN

Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İlker Koçak, GSM sektöründe mevcut abonelerin yüzde 20’sinin faturalı, yüzde 80’inin faturasız hatlardan oluştuğunu, kamu hatları nedeniyle en yüksek faturalı abone sayısının Avea’da olduğunu kaydederek “Numara taşıma uygulamasında da bu trende uygun olarak en büyük pay faturasız hatlarda oldu. Yani bize gelen yeni abonelerin yüzde 20’si faturalı kullanıcılardan, yüzde 80’i de faturasız hatlardan gerçekleşti”dedi.

AVEA’DAN 55 TL’YE SINIRSIZ KONUŞMA TARİFESİ

Basın toplantısında Avea’nın mevcut tarifeleri yanı sıra yeni tarifeleri hakkında da bilgi veren İlker Koçak, “tarihte ilk uygulama” olarak duyurduğu tarifeyle KDV dahil ayda 55 TL’ye her yöne sınırsız konuşturacakları bir yeni tarife başlattıklarını açıkladı. Koçak, Türkiye’de bir ilk olan her yöne sınırsız tarifesi ile konuşma sürelerinin sınırlarını ve operatör farkını ortadan kaldırdıklarını belirterek,” KDV dahil olan bu rakam ÖTV ile birlikte 66.65 TL olacak.Bu ay çok konuştum faturam çok gelecek ya da hangi operatörü aradım kaç lira ödeyeceğim gibi tüm tereddütler ortadan kalkmıştır” dedi.

Koçak, 55 TL’ye her yöne sınırsız tarifesinin ticari kullanımlarında muhtemel suistimalleri engellemek için tedbirler alacaklarını hatırlatarak, “Mobil hatların sabit hatlar üzerinden kullanımını engelleyen sistemler var. Bunlar sayesinde kötüye kullanımı engelleyebileceğiz” diye konuştu.

Üçüncü Nesil uygulaması hakkında da bilgi veren İlker Koçak, “Lisansların alımının ardından yasal süreç işliyor. Altyapı yatırımları tamamlandığında 2009’un ikinci yarısından itibaren bu alanda da önemli gelişmeler bekliyoruz. Özellikle data kullanımı yaygınlaşacağı için kurumsal müşteriler cephesinde önemli bir artış olacak” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title