Haberler

"Enflasyon Farkı ile 100 Gram Kıyma Alınıyor"

Güncelleme:
Abone Ol

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, memur ve memur emeklilerine ödenecek enflasyon farkı ile 100 gram kıyma alınabildiğini söyledi.

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, memur ve memur emeklilerine ödenecek enflasyon farkı ile 100 gram kıyma alınabildiğini söyledi Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, memur ve memur emeklilerine ödenecek enflasyon farkı ile 100 gram kıyma alınabildiğini belirtti.

Ayhan Çivi, ANKA'ya yaptığı açıklamada 2012 yılının Temmuz-Aralık dönemindeki tüketici fiyat artışının yüzde 4.14 olarak gerçekleşmesi nedeniyle memur ve memur emeklilerinin Aralık ayı maaşları dikkate alınarak yüzde 0,14 oranında artırılacağını bildirdi. Buna göre yapılan hesaplama sonucu Şef 2,4 TL, V.H.K.İ. (Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni) 2,9 TL, Memur 1,5 TL, Şube Müdürü 4,9 TL enflasyon farkı alacak.

Memurlara ortalama 2,9 TL enflasyon farkı ödenecek olup, bununla memurlar ve emeklileri 100 gram kıyma, 1 kg portakal, 10 adet yumurta, 5 adet ekmek alabilecek.

-ÇİVİ: "MEMURLARIN MATEMATİK BİLGİSİ ARTIYOR"-

Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, memur maaşlarına yapılan yüzdelik ve ondalık maaş artışları nedeniyle memurların matematik bilgilerinin arttığını söyledi. Çivi, "Son yıllarda gerek maaşlara yapılan yüzdelik artışlar gerekse de ödenen ondalıklı enflasyon farkları nedeniyle hesaplama yapan memurların matematik pratikleri bir hayli gelişti" dedi.

Çivi, Elektrik, doğalgaz, ulaşım başta olmak üzere temel tüketim mallarına yapılan fiyat artışlarına karşılık memurlara ve emeklilerine yapılan maaş artışlarının çok yetersiz kaldığını vurguladı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title