Haberler

Enflasyon rakamları tabelayı da değiştirecek! Benzin ve motorine 2 TL üzerinde zam geliyor

Güncelleme:
Abone Ol

TÜİK'in açıkladığı haziran ayı enflasyon rakamları benzin, motorin ve otogazda da rakamları değiştirdi. Maktu ÖTV tutarları, 6 aylık üretici enflasyonu kadar zamlanırken benzin ve motorin fiyatlarında yaklaşık 2'şer liralık vergi artışı gerçekleşecek.

Kur ve vergi artışlarına bağlı olarak hızla artışa geçen akaryakıt fiyatlarına, TÜİK'in bugün açıkladığı haziran ayı enflasyon rakamları doğrultusunda yeni bir zam daha geliyor.

KARAR 16 TEMMUZ 2023'TE YAYIMLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 16 Temmuz 2023'te yayımlanan kararla akaryakıtta maktu özel tüketim vergisi ( Ötv ) tutarları 5'er lira artırılmış ve bu tutarların 6 ayda bir üretici fiyat endeksi (ÜFE) artışı oranında zamlanması düzenlenmişti.

MAKTU ÖTV MİKTARLARI ARTIRILDI

Kararla birlikte bugün TÜİK'in açıkladığı 6 aylık üretici enflasyonu kadar benzin, motorin ve otogazdaki maktu ÖTV miktarları da artırıldı.

MOTOR VE BENZİNE 2 LİRADAN FAZLA ZAM

TÜİK'in hesapladığı yüzde 19,49'luk 6 aylık üretici enflasyonu doğrultusunda motorinin litresinde 8,86 TL, benzinde 9,45 TL maktu ÖTV tutarlarına yüzde 19,49 oranında zam geldi. Litrede maktu ÖTV tutar benzinde 11,29 TL'ye, motorinde 10,59 TL'ye, otogazda 8,67 TL'ye yükseldi.

Sözcü'de yer alan habere göre yüzde 20'lik KDV'nin de eklenmesiyle motorinin litresine 2 lira 7 kuruş, benzine 2 lira 21 kuruş, otogaza 95 kuruş zam geliyor.

İSTANBUL'DA BENZİN 45 TL'YE YAKLAŞACAK

ÖTV zammı sonrasında İstanbul'da benzinin litresi 44,70 TL, Ankara'da 45,70 TL ve İzmir'de ise 46,06 TL'ye yükselecek. Motorinin litre fiyatı ise İstanbul'da yaklaşık olarak 44,60 TL, Ankara'da 45,63 TL ve İzmir'de ise 46,00 TL olacak.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

ÖTV Zam Enerji Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

2024-25 DERBİ TARİHLERİ AÇIKLANDI! Trabzonspor-Beşiktaş derbisi ne zaman? Trabzonspor- Beşiktaş derbisi belli oldu mu? SÜPER LİG TRABZONSPOR- FENERBAHÇE DERBİSİ NE ZAMAN? 2024- 25 Trabzonspor- Fenerbahçe derbisi belli oldu mu? SÜPER LİG GALATASARAY- BEŞİKTAŞ DERBİSİ NE ZAMAN? 2024- 25 Galatasaray- Beşiktaş derbisi belli oldu mu? SÜPER LİG GALATASARAY- FENERBAHÇE DERBİSİ NE ZAMAN? 2024- 25 Galatasaray- Fenerbahçe derbisi belli oldu mu? Trabzonspor'un Süper Lig'de yeni sezon maçları belli oldu mu? Trabzonspor maçları ne zaman, hangi tarihte oynanacak? Galatasaray'ın Süper Lig'de 2024-25 sezonu fikstürü belli oldu mu? Derbi maçları ne zaman, hangi tarihte oynanacak? TRENDYOL SÜPER LİG FİKSTÜR | 1. Hafta maçları belli oldu mu? Derbiler ne zaman oynanacak? Süper Lig 1. Haftada neden Kayserispor yok? SÜPER LİG 1. HAFTA'DA BEŞİKTAŞ KİMİNLE OYNAYACAK? Süper Lig 1. Hafta fikstür çekimi belli oldu! SÜPER LİG 1. HAFTA'DA FENERBAHÇE KİMİNLE OYNAYACAK? Süper Lig 1. Hafta fikstür çekimi belli oldu! SÜPER LİG 1. HAFTA FİKSTÜRÜ | Süper Lig fikstürü belli oldu mu? Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe kiminle oynayacak? Süper Lig yeni sezon maç takvimi! 2024-25 Derbiler belli oldu mu? Fenerbahçe-Galatasaray derbisi ne zaman? Fenerbahçe'nin Süper Lig'de 2024-25 sezonu fikstürü belli oldu! Derbi maçları hangi tarihte oynanacak? Beşiktaş'ın Süper Lig'de 2024-25 sezonu fikstürü açıklandı! Derbi maçları hangi tarihte, ne zaman oynanacak? Copa America'da finalin adı belli oldu! 2024 Copa America finali ne zaman, saat kaçta? SÜPER LİG FİKSTÜR KURA ÇEKİMİ CANLI İZLE | Süper Lig 2024-2025 sezonu fikstür çekimi ne zaman? Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe fikstür
1000

Yorumlar (66)

Yusuf Adıyaman:

Bekleyin enflasyon düzelecek alım gücü artacak yersen tabi

Yanıtla7382
Yasar Unal:

Maliye bakanı da dezenflasyondan bahsediyor. Komik gerçekten.

3163
MURAT AKYOL:

Tüketim çok olduğu müddetçe Enflasyon düşmesi mucize olur.Halk olarak tuvailete bile araba ile gitmeyi seven bir milletiz o yüzden yakıt tüketimi ne kadar fazla o kadar zam enflasyon malesef. kimsede düşsün diye yaygara yapmasın avrupa ülkelerine baksın motorsikler ve bisiklet kullanan çok.

Yanıtla28955
ertugrul ceylan:

Murat kardeşim sen ben bisiklete binsek ne olacak aklını kullan ülke içinde hareket eden her şeye zam olarak yansıyor en öncelikle gıda

3179
Mehmet Vatandaş:

Tarlada üretilen mahsulü, fabrikada üretilen malları tüketiciye bisikletle taşı, bir şehirden diğerine at arabası ile git gösterişli çok şeritli yollara köprülere ihtiyaç olmayacağından yap işlet devret otoyol ve köprüleri yapan firmalara devret boşuna patra ödemezsin vs. vs.

6127
Umit sen:

hala olaya bu yonden bakanlar var mi ya hayretle okuyorum yorumunu murat. ekmek sogan yiyelim mi sabah ogle aksam. hatta sadece aksam yiyelim ne dersin murat

596
AZİZ ERCAN ÇELİKLİ:

Sen kullan aslanım, işe de koşturarak git hem spor olur. Ama makarnayı yağlı yeme kilo yapar.

785
hakan aslan:

arkadaş akaryakıt istasyonlarına sadece gezmeye çıkanların gittiğini sanıyor. sofranda yediğin ekmeğin bile taşıması akaryakıt sayesinde.

473
Dağıstan:

Tüketimi kısmak için zam yapılıyor ama akaryakıt zaruri ihtiyaç maddesi. Adam bunu alacak ya , almazsa işini yürütemez. Yollar kaput deniyor ,işte bu yüzden

024
Yunus İpek:

İlk defaa böyle birşey görüyorum Gün içinde zamı hemen yansıttılar

Yanıtla1203
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title