Haberler

Fed'in Tahvil Alımına Devam Kararı

Abone Ol

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı: "Küresel ekonomik krizin etkileri, gelişmiş ülkelerde bile halen ortadan kalkmış değil. Türkiye, bu yatırım ortamı sayesinde tüm yatırımcılar için güvenli liman olmaya devam edecek"

HÜSEYİN KARATEPE - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ABD Merkez Bankası'nın (FED) varlık alımlarında indirime gitmeme kararına ilişkin, "Küresel ekonomik krizin etkileri, gelişmiş ülkelerde bile halen ortadan kalkmış değil. Türkiye, bu yatırım ortamı sayesinde tüm yatırımcılar için güvenli liman olmaya devam edecek" dedi.

Bakan Yazıcı, ABD Merkez Bankasının (FED) aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarında indirime gitmeme kararı almasına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Küresel ekonomik krizin etkilerinin, gelişmiş ülkelerde bile halen kendini gösterdiğine dikkati çeken Yazıcı, " Türkiye, bu yatırım ortamı sayesinde tüm yatırımcılar için güvenli liman olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Genel olarak Avrupa'nın gündeminde halen küresel ekonomik krizin yer aldığını belirten Yazıcı, Türkiye'nin gündeminde ise istikrarlı büyüme ve kalkınmanın olduğuna dikkati çekti.

Yaklaşık 5 yıl önce ortaya çıkan küresel kriz ortamının, finansal olarak patlak vermesine rağmen daha sonra ekonomik bir hal aldığını ifade eden Yazıcı, bu dönemde Avrupa ekonomisine olan güvenin de sarsıldığını kaydetti.

Söz konusu dönemde Türkiye ekonomisinin diğer ekonomilere göre krizi daha rahat atlattığına işaret eden Yazıcı, "Uyguladığımız politikalar, ilkeler ve başka ekonomilerde olmayan 'güven' unsuru bizim diğer ülkelerin aksine bu ekonomik ve sosyal krizi atlatmamızı sağladı. Göreceksiniz ki Türkiye ekonomisi dünyanın en iyi ekonomileri arasına girmeyi başaracaktır" diye konuştu.

Küresel kriz ortamında gerekli ekonomik tedbirleri zamanında aldıklarını ifade eden Yazıcı, bu sayede Türkiye'nin en az hasarla ekonomik krizi atlattığını belirtti. Özellikle gelişmiş ülkelerin kamu borç stoklarının rekor seviyelere ulaştığını kaydeden Yazıcı, hükümet olarak mali disiplin konusunda son derece kararlı olduklarına işaret etti.

Türkiye'nin istihdam eden, üreten, ihraç eden ve büyüyen bir ülke olduğunu vurgulayan Bakan Yazıcı, "2002'de Türkiye'yi 26'ıncı sıradan alarak dünyanın en büyük 16'ıncı, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi haline getirdik. İnşallah bu büyüme, gelişme devam edecek" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Merkez Bankası Ekonomi Türkiye Fed Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title