Haberler

Fırtına Mandalinaları Döktü, Üretici Zarar Gördü

Güncelleme:
Abone Ol

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık beldesinde etkili olan fırtına, hasat edilmeyi bekleyen mandalinaların dökülmesine neden oldu.

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Yeşilovacık Beldesi'nde etkili olan fırtına, hasat edilmeyi bekleyen mandalinaların dökülmesine neden oldu. Dökülen mandalinalar, çürüyüp ağaç köklerine zarar vermemesi amacıyla toplandı. Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Arslan Eyce'nin 60 dönümlük bahçesinde hasat edilmeyi beklenen 150 ton mandalinadan yaklaşık 80 tonu fırtına nedeniyle döküldü. Dökülen mandalinalar ise çürüyüp ağaç köklerine zarar vermemesi amacıyla işçiler tarafından toplanarak normal fiyatının yarısına satılıyor.

Ürün dalındayken 60 dönümlük mandalina bahçesini bir tüccara 60 bin TL'ye sattığını belirten Eyce, "Bahçemden bu yıl 150 ton ürün bekliyordum. Ancak yaşanan fırtına nedeniyle ürünlerin çoğu yere dökülüp zarar gördüğü için dalında satmak için anlaştığım tüccar da haklı olarak alımdan vazgeçti. Şimdi dökülen mandalinaları işçilere toplatıyoruz" dedi.

Ürünler zarar görmeden önce kilosunun 75 kuruş olduğunu vurgulayan Eyce, "Yere dökülen mandalinayı ise şimdi 35 kuruşa ancak satabileceğiz. Bu da çalıştırdığımız işçilerin parasını karşılayabilecek. Bu yıl zararımız büyük olacak" diye konuştu.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarının inceleme yaptığı bahçede, yüzde 60 ürün kaybı tespit edildiği bildirildi. - Mersin / Silifke

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Yeşilovacık Silifke Ekonomi Taşucu Mersin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title