Haberler

Vatandaş indirim beklerken yağ firmaları aynı filmi başa sararak gramaj oyununu devreye soktu

Güncelleme:
Abone Ol

Yıllardır en az 1 litrelik ve 5 litrelik şişelerde satılan yağlar, yarım litrelik ve 4,5 litrelik olarak satılmaya başlandı. Vatandaş indirim beklerken yağların gramajı düştü. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Bu filmi daha öncede gördük, tüketicinin tepkisini söndürmek amacıyla gramajlar ile oynanıyor" dedi.

Fiyatı dudak uçuklatan ayçiçek yağında, indirime gitmemekte direnen firmalar çareyi gramajları küçültmekte buldu. Yıllardır 1 litrelik ambalajla raflarda görmeye alışık olduğumuz ayçiçek yağı son birkaç haftadır yarım litrelik şişelerin içine girdi. 5 litrelik yağların yerini ise 4,5 litrelik yağlar aldı. Vatandaş gramajların küçülmesini değil fiyatların düşmesini istiyor.

"TEPKİYİ SÖNDÜRMEK İÇİN GRAMAJLARLA OYNANIYOR"

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Bu filmi daha öncede gördük bir ürünün fiyatı arttığı zaman tüketicinin tepkisini söndürmek amacıyla gramajlar ile oynanıyor" dedi.

GRAMAJ HİLESİNE CİDDİ CEZALAR GELECEK

Gramaj hilesi ile yapılan gizli zamlara yönelik Ticaret Bakanlığı bir yönetmelik hazırladı ve bunun taslağı da yayınlandı. Yakında bu tür gramaj oyunu yapanları da ciddi cezalar gelecek.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Aydın Ağaoğlu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (17)

Nadir:

Bimle A101 de kocaman yapıştırmış adamlar etiketi 4.5 lt AYÇİÇEK YAĞI 59 tl diye. Marketlerinde suçu yok anam. Adamlar napsın pahalı diye satmasınlar mı. Ana firmaları denetlemedikçe bu iş çözülmez. Ana firmayı denetlemeye gidincede ham madde pahalı diyorlar. Madem hammeddeyi ucuza buluverin ben 20 tlyede satarım diyo firmalar. E bizim denetçilerde bi çay içip kalkıp geliyorlar. Ayın 15 i maaş yatıyorsa durmak yok yola devam eeeeey merkel. " pardon o başka zamanın sözüydü " :)

Yanıtla320
Beyin Fakırı:

Bu devirde yağın varsa zenginsin aga. Bundan sonra herkes yağı kadar konuşacak

Yanıtla111
Bizneee:

Ey insan oğlu hala aldanırsın bu yalan işlere dünya malına. Halen hile hurda peşindesin.Bu dünyanın cehennemide var o zaman napacaksın hesabı nasıl vereceksin.Allah o azaptan kendinden korkanları korusun.

Yanıtla33
Allah Gerçek Hidayet versin!:

Millet ahirete gidene kadar havayla beslenecek zaten!

00
vatandaş:

mazotun lt si 7 tl ayçiçek yağının lt si 13 tl. biz boşuna petrol doğalgaz arıyoruz. yakında ayçiçek yağı kuyusu bulur ise bu ülke sahlanis a geçer.

Yanıtla06
BRO:

Hani ucuzlayacaktı? Hani denetimler cezalar artırılacaktı? Hep aynı hikaye.

Yanıtla06
Yağlama:

Ulan aya çıkıyoruz bir yagı çözemiyorum. Turkiye nin en büyük sorunu gıda terörü hiçbir şey yapamıyorlar.patates çözüldü ama milletin anası agladıktan sonra. Ekmek hala çözülemedi. Yumurta süt peynir aynı şekilde bune ya böyle başarı gelmez. Devlet bütün gücüyle sadece bu olaya odaklanın. Vatandaş artık sonuç istiyor.

Yanıtla06
GRAMAJ HILESI:

SADECE YAĞDA DEĞIL BİSKÜVİ ÇİKOLATA VE DAHA BIR ÇOK ÜRÜNÜNDE AYNI HİLE YAPILIYOR

Yanıtla05
Gerçeği anlamak için:

İşte ben de bu cümleyi duymak ve duyurmak istiyorum,sen istedigin kadar ihracat,istediğin kadar yol yap,istediğin kadar havaalanı yap,benim karnım aç Ken seni ben devlet olarak gören değil halkını görmeyen bir kesim egolarını millete empoze eden bir topluluk olarak görüyorum,umarım yayınlanır,ve medya alarak her zaman doğru ve dürüstlügu ilke eden basın vardır.not.herkes bir gün ekdiğini görecek.saygılar.

Yanıtla13
mentli:

haramzadeler simit satanları toplamakla olmaz bunlarla uğraşsın devlet

Yanıtla03
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title